Hoe Twee Tabellen Te Koppelen

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Tabellen Te Koppelen
Hoe Twee Tabellen Te Koppelen

Video: Hoe Twee Tabellen Te Koppelen

Video: Hoe Twee Tabellen Te Koppelen
Video: Tabellen: analyseren met draaitabellen 2 2024, Mei
Anonim

In relationele databasebeheersystemen wordt alle opgeslagen informatie in verschillende tabellen gepresenteerd. Dit zorgt ervoor dat gegevensredundantie wordt geëlimineerd. Het selecteren en werken met de benodigde informatie in zo'n database gebeurt onder meer met behulp van het mechanisme van het koppelen van tabellen. De relatie tussen twee tabellen wordt uitgevoerd door een gemeenschappelijk veld in beide tabellen en wordt gespecificeerd in het gegevensschema van de huidige database. Bovendien is het noodzakelijk om een bepaald datatype in te stellen voor de velden van de gekoppelde tabellen. Anders zal het maken van een koppeling tussen de tabellen van het verkeerde type zijn of niet plaatsvinden.

Hoe twee tabellen te koppelen
Hoe twee tabellen te koppelen

Noodzakelijk

Microsoft Access-DBMS

instructies:

Stap 1

Open uw database in Microsoft Access DBMS. Om een link in tabelvorm tot stand te brengen, is het noodzakelijk om ten minste twee tabellen in de database te hebben.

Stap 2

Vul de velden van de tabellen in met gegevens. Houd er echter rekening mee dat om deze tabelvelden te koppelen, ze een vergelijkbaar gegevenstype moeten hebben. Bij het maken van een een-op-veel-relatie kan het veld in de eerste tabel van het type Teller zijn. In dit geval moet het overeenkomstige veld van de tweede tabel een numerieke vorm hebben. Stel het veld in met het tellertype als sleutel.

Stap 3

Open het gegevensschema van de huidige database. Selecteer hiervoor de items "Extra" - "Data Schema …" in het Access DBMS-menu. Er verschijnt een gebied op het scherm dat alle gerelateerde elementen van de basis bevat. Als het gebied leeg is, wordt het venster Tabellen toevoegen automatisch geopend. Anders wordt het opgeroepen vanuit het contextmenu van dit gebied.

Stap 4

Neem de gekoppelde tabellen op in het open data-schema. Selecteer hiervoor de naam van de gewenste tabel in de lijst en klik op de knop "Toevoegen". In dit geval verschijnen afbeeldingen van tabellen met velden in het diagramgebied.

Stap 5

Bouw een relatie tussen tabellen. Gebruik hiervoor de muis om het linkveld in een van de tabellen te pakken, sleep het naar hetzelfde veld in de andere tabel. Vervolgens geeft de toepassing het venster voor het tot stand brengen van de verbinding weer.

Stap 6

Specificeer in dit venster, in de vervolgkeuzelijsten, de vereiste namen van de velden, als u ze niet precies zou kunnen instellen met de beweging van de muis. Schakel alle selectievakjes voor items in om de gegevensintegriteit en trapsgewijze gegevenswijzigingen in gerelateerde tabellen te garanderen.

Stap 7

Het ingestelde type relatie wordt onder in het venster weergegeven. Er zijn in totaal drie soorten relaties: één-op-één, één-op-veel en veel-op-veel. Als u voor de gekoppelde tabellen een andere relatie nodig had dan in het venster wordt weergegeven, dan heeft u de gegevenstypen van de velden van uw tabellen verkeerd ingesteld.

Stap 8

Om een verbinding tot stand te brengen, klikt u op de knop "Maken" in het venster. In het gegevensschemagebied verschijnt een koppeling tussen de twee tabellen van het ene veld naar het andere. Het linktype wordt schematisch weergegeven in het venster op de regel met het cijfer 1 en een oneindigheidsteken, wat een "te veel"-relatie aangeeft. Bewaar de databank. De twee databasetabellen zijn nu gekoppeld in de aangegeven relatie.

Aanbevolen: