Hoe Tabellen Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Tabellen Te Combineren
Hoe Tabellen Te Combineren

Video: Hoe Tabellen Te Combineren

Video: Hoe Tabellen Te Combineren
Video: Excel Power Query: 3 Gegevens uit map combineren 2024, Mei
Anonim

Microsoft Word is uitgerust met tal van functies en opmaakhulpmiddelen waarmee u allerlei soorten documenten en indelingen kunt maken, en een van de handigste Word-functies is het maken van tabellen. Als u een tabel hebt gemaakt en u moet meerdere rijen of kolommen met gemeenschappelijke ondertitels samenvoegen, zal de functie van het combineren van cellen u helpen, die op elk moment kan worden toegepast op elke tabel die in Microsoft Word is gemaakt.

Hoe tabellen te combineren
Hoe tabellen te combineren

instructies:

Stap 1

Stel dat u meerdere kolommen en rijen in uw tabel heeft. Klik op de bovenste cel met wat tekst en open vervolgens in het Word-menu de werkbalk Tabellen en randen. Klik op het tabelpictogram om het menu voor het invoegen van een object te openen en selecteer "Rijen hierboven toevoegen".

Stap 2

Er verschijnt een nieuwe rij in de tabel - selecteer meerdere cellen aan de rechterkant erin. Klik op de knop "Cellen combineren" en u zult zien hoe verschillende cellen worden gecombineerd tot één. Voer daarin de gewenste tekst of ondertitel in.

Stap 3

Op precies dezelfde manier kunt u andere cellen combineren met een nieuwe rij. Selecteer in het deelvenster Tabellen en randen een optie om de objecten te centreren zodat het label in de gedeelde cel er symmetrisch uitziet. Centreer alle kolomkoppen.

Stap 4

Als u cellen niet wilt samenvoegen, maar eerder wilt splitsen, gebruikt u de optie "Cellen splitsen", die op dezelfde manier kan worden toegepast op meerdere handmatig geselecteerde cellen.

Stap 5

In het venster dat wordt geopend bij het splitsen van cellen, geeft u het aantal rijen en kolommen op waarmee u wilt eindigen en schakelt u het selectievakje naast de regel "Combineren voor splitsen" uit.

Stap 6

Vaak zijn tabellen zo lang dat ze niet op één Microsoft Word-pagina passen. In dit geval, zodat de tabel die naar de volgende pagina is overgebracht niet zijn betekenisvolle uiterlijk verliest, selecteert u het item "Koppen" in het menu "Tabellen" en configureert u de tabel zodat alle hierboven ingevoerde koppen automatisch worden gedupliceerd wanneer de tabel wordt overgebracht naar een andere pagina.

Aanbevolen: