Hoe Twee Besturingssystemen Op Twee Schijven Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Besturingssystemen Op Twee Schijven Te Installeren
Hoe Twee Besturingssystemen Op Twee Schijven Te Installeren

Video: Hoe Twee Besturingssystemen Op Twee Schijven Te Installeren

Video: Hoe Twee Besturingssystemen Op Twee Schijven Te Installeren
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

Het gebruik van één besturingssysteem stelt gebruikers mogelijk niet altijd tevreden. Behoeften aan werk, studie en hobby's kunnen de voorwaarde bepalen van het hebben van twee besturingssystemen. De compromisoplossing zou zijn om twee besturingssystemen op twee schijven te installeren.

Hoe twee besturingssystemen op twee schijven te installeren
Hoe twee besturingssystemen op twee schijven te installeren

instructies:

Stap 1

Als uw systeem twee schijven heeft die gereed zijn om het besturingssysteem te installeren, slaat u de volgende twee stappen over. Anders moet u een extra partitie op de harde schijf maken om het tweede besturingssysteem te installeren. Dit kan worden gedaan met behulp van standaard Windows-tools.

Stap 2

Selecteer "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem en beveiliging" - "Beheerprogramma's" - "Harde-schijfpartities maken en formatteren". Klik met de rechtermuisknop op de schijf en selecteer "Shrink Volume" en vervolgens "Shrink". Klik met de rechtermuisknop op het niet-toegewezen gebied dat verschijnt en selecteer Eenvoudig volume maken. Nu verschijnt er een andere virtuele schijf op het systeem. Deze mogelijkheden zijn echter niet altijd voldoende, vooral gezien de beperking op het instellen van een willekeurige grootte van partities.

Stap 3

Gebruik een van de harde-schijfsoftware van derden. Voorbeelden zijn Paragon Partition Manager en Acronis Disk Director. Voer de applicatie uit. Klik met de rechtermuisknop op de schijf en selecteer "Formaat wijzigen". Stel in het venster dat verschijnt de gewenste waarden in voor de grootte van de nieuwe partitie en bevestig de bewerking door op de knop "OK" te klikken. Klik met de rechtermuisknop op de verschenen vrije ruimte op de harde schijf en selecteer "Create Partitions". Bevestig met "OK". Selecteer vervolgens in het menu "Bewerkingen" - "Uitvoeren" en vervolgens "Doorgaan".

Stap 4

Daarna moet u uw computer opnieuw opstarten. Na het opnieuw opstarten toont het scherm de voortgang van het maken van de nieuwe harde schijfpartitie. Aan het einde hiervan zal het besturingssysteem starten. Daarnaast wordt een nieuwe lokale schijf gedetecteerd.

Stap 5

Nu kunt u beginnen met het installeren van het besturingssysteem. Plaats de cd en voer het installatieprogramma uit. Aan het begin van het proces, wanneer u een partitie voor installatie moet specificeren, selecteert u een virtuele schijf die speciaal voor dit doel is gemaakt. Na voltooiing van de installatie heeft u twee besturingssystemen op twee schijven.

Aanbevolen: