Hoe Twee Computers Aan Elkaar Te Koppelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Aan Elkaar Te Koppelen?
Hoe Twee Computers Aan Elkaar Te Koppelen?

Video: Hoe Twee Computers Aan Elkaar Te Koppelen?

Video: Hoe Twee Computers Aan Elkaar Te Koppelen?
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, Mei
Anonim

Personal computers en andere elektronische apparatuur worden vaak gecombineerd in werkgroepen. Hierdoor kun je snel informatie uitwisselen tussen apparaten en programma's of games draaien in een netwerkmodus. Voor de stabiele werking van een lokaal netwerk is het belangrijk om te weten hoe je de verbinding van twee computers goed configureert.

Hoe twee computers aan elkaar te koppelen?
Hoe twee computers aan elkaar te koppelen?

Noodzakelijk

netwerkkabel met RJ-45-connectoren

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste optie is om een directe kabelverbinding van twee pc's te maken. Vrijwel elke pc heeft een netwerkkaart met een LAN-uitgang. Vaak is dit apparaat onderdeel van het moederbord. Koop een RJ45-netwerkkabel. Bepaal zelf de lengte van de kabel aan de hand van de afstand tussen de aan te sluiten computers.

Stap 2

Zet beide pc's aan. Sluit de netwerkkabel aan op de LAN-aansluitingen van pc's. Wacht tot het Windows-besturingssysteem op beide apparaten is geladen.

Stap 3

Verdere stappen zullen worden overwogen aan de hand van het voorbeeld van de populaire Windows 7. Open het menu "Netwerkcentrum". Om dit te doen, klikt u op het lokale netwerkpictogram links van de klok onderaan het scherm en volgt u de gelijknamige link. Selecteer het menu Adapterinstellingen wijzigen.

Stap 4

Zoek het pictogram "Local Area Connection", klik met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Dubbelklik nu op het menu "Internet Protocol versie 4".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Activeer het item "Gebruik het volgende IP-adres". Vul het veld "IP-adres" in met een willekeurige waarde, bijvoorbeeld 55.55.55.1. (Waarden mogen niet hoger zijn dan 223). Druk op de Tab-toets zodat het systeem automatisch een subnetmasker toewijst. Het veld "Default gateway" kan leeg worden gelaten.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Volg dezelfde procedure op de tweede pc. In dit geval moet u een IP-adres opgeven dat alleen in het laatste cijfer verschilt van het IP-adres van de eerste pc. Sla de instellingen op beide pc's op.

Stap 7

Als de eerste computer toegang heeft tot internet en u van plan bent toegang te krijgen tot het World Wide Web op de tweede pc, voer dan het IP-adres van de eerste computer in het veld "Standaardgateway" in. Open daarna de eigenschappen van de actieve internetverbinding op de eerste pc. Ga naar het tabblad "Toegang". Activeer het eerste item door het vakje ernaast aan te vinken. Start beide computers opnieuw op.

Aanbevolen: