Hoe Twee Toegangspunten Te Koppelen

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Toegangspunten Te Koppelen
Hoe Twee Toegangspunten Te Koppelen

Video: Hoe Twee Toegangspunten Te Koppelen

Video: Hoe Twee Toegangspunten Te Koppelen
Video: Verbinding maken met mobiel internet (Android) 2024, Mei
Anonim

Om een draadloos netwerk met een groot dekkingsgebied te creëren, worden soms meerdere access points tegelijk gebruikt. In dergelijke situaties is het gebruikelijk om ze met elkaar te combineren, zodat alle apparaten toegang hebben tot internet.

Hoe twee toegangspunten te koppelen
Hoe twee toegangspunten te koppelen

Het is nodig

Netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Selecteer de netwerkapparatuur die direct met internet wordt verbonden. Heb je te maken met twee wifi-routers, kies dan voor het krachtigste apparaat. Netwerkpakketten van het tweede punt gaan er doorheen, dus deze router moet een grote hoeveelheid informatie kunnen verwerken.

Stap 2

Sluit de kabel van de provider aan op het geselecteerde apparaat. Gebruik hiervoor de internetpoort (WAN). Sluit nu je desktop of laptop aan op een vrije LAN-poort. Open de webgebaseerde interface van de router, ga naar het WAN-menu en configureer de internetverbinding. Start het apparaat opnieuw op en controleer de netwerktoegangsactiviteit.

Stap 3

Neem een netwerkkabel en sluit deze aan op de LAN-poort van de router. Sluit het andere uiteinde van het twisted pair aan op de WAN (internet)-connector van het tweede toegangspunt. Gebruik nooit een LAN-kanaal om deze verbinding te maken.

Stap 4

Sluit de computer met een netwerkkabel aan op de LAN-poort van de tweede wifi-router. Open het WAN-menu en selecteer de gewenste bedrijfsmodus van het apparaat. In dit geval is het beter om de automatische IP-adresverwervingsfunctie te activeren. Selecteer "Directe verbinding" bij het instellen van internettoegang. Voer het adres van de DNS-server in. De waarde moet identiek zijn aan het interne IP-adres van de eerste wifi-router. Sla de bedrijfsparameters van het apparaat op en start het opnieuw op.

Stap 5

Maak twee draadloze toegangspunten. Gebruik dezelfde soorten radiosignalen en beveiliging. Stel identieke wachtwoorden in. Hierdoor kunnen gebruikers verbinding maken met elke router. Gebruik niet dezelfde naam voor draadloze netwerken. Dit kan het moeilijk maken om verbinding te maken met het geselecteerde apparaat.

Aanbevolen: