Hoe Een Map Aan Te Koppelen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Map Aan Te Koppelen
Hoe Een Map Aan Te Koppelen

Video: Hoe Een Map Aan Te Koppelen

Video: Hoe Een Map Aan Te Koppelen
Video: 004 Windows 10 OneDrive mappen maken en bestanden opslaan 2024, Mei
Anonim

In de loop van de evolutie van de informatica is er een constante verandering en uitbreiding geweest van opvattingen over sleutelconcepten en paradigma's. Het bestandssysteem is bijvoorbeeld een zeer handig middel gebleken om een uniforme interface te bieden voor toegang tot verschillende bronnen. Dus in moderne besturingssystemen kunt u een map in een andere map koppelen, een externe map in een willekeurige map koppelen, enz.

Een map aankoppelen
Een map aankoppelen

Noodzakelijk

beheerdersrechten op de lokale computer

instructies:

Stap 1

Koppel een willekeurige map als virtuele schijf in Windows-besturingssystemen. Start opdrachtprocessor cmd. Om dit te doen, opent u het dialoogvenster Programma's uitvoeren door Uitvoeren te kiezen in het menu Start, typt u cmd in het tekstvak Openen en klikt u op OK.

Gebruik de opdracht subst om de map te koppelen. Voer in de console in:

plaats /?

Druk op Enter en lees de snelle referentie voor hoe de opdracht werkt. Koppel de map door een opdracht uit te voeren zoals:

plaats:

Als u bijvoorbeeld een virtuele schijf X wilt maken met de inhoud van de map D: / Temp, moet u de opdracht uitvoeren:

subst X: D: / Temp

Hoe een map aan te koppelen
Hoe een map aan te koppelen

Stap 2

Koppel in Windows de gedeelde netwerkmap op afstand als een schijf. Open het mapvenster Deze computer. Gebruik hiervoor de juiste snelkoppeling op het bureaublad. U kunt Windows Verkenner ook starten door verkenner te typen in het dialoogvenster Programma's uitvoeren en op OK te klikken en vervolgens de juiste sectie in het rechterdeelvenster te selecteren.

Geef het koppelvenster voor de netwerkshare weer. Vouw het gedeelte "Service" van het hoofdmenu uit en klik op het item "Map network drive".

Monteer. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Drive:" het item met de voorkeursletter van de drive die wordt gemaakt. Voer in het veld "Map" handmatig het pad naar de netwerkmap in of klik op de knop "Bladeren" en selecteer deze. Schakel het selectievakje Herstellen bij aanmelden in als verwacht wordt dat de bron gedurende lange tijd zal worden gebruikt. Klik op de knop Voltooien. Voer indien nodig inloggegevens in om toegang te krijgen tot de externe map en klik op de knop OK van het weergegeven dialoogvenster.

Hoe een map aan te koppelen
Hoe een map aan te koppelen

Stap 3

Koppel een willekeurige map als een map met een andere naam in Linux-besturingssystemen. Gebruik het mount commando met de --bind (of -B) switch. Start een terminalemulator of schakel over naar een tekstconsole. Voer een opdracht als volgt uit:

mount --bind

Specificeer volledige of relatieve paden naar twee bestaande mappen als parameters en. Bijvoorbeeld:

mount --bind / home / ontwikkel / mnt / test

Na het uitvoeren van deze opdracht wordt de inhoud van de map / home / development weergegeven in de map / mnt / test.

Hoe een map aan te koppelen
Hoe een map aan te koppelen

Stap 4

Koppel de externe netwerkmap aan een lokale map in een Linux-besturingssysteem. Gebruik de opdracht mount met de schakeloptie -t om het type bestandssysteem op te geven. Als u bijvoorbeeld de externe Temp-map op een Windows-computer met IP-adres 10.20.30.40 wilt koppelen aan de lokale map / mnt / test, kunt u de opdracht uitvoeren:

mount -t smbfs //10.20.30.40/Temp / mnt / test

Het wachtwoord voor toegang tot de bron zal worden gevraagd. Als u inloggegevens op de opdrachtregel moet opgeven, kan dit worden gedaan met behulp van de aanvullende gebruikersnaam en wachtwoordparameters die zijn opgegeven na de schakeloptie -o. Op een vergelijkbare manier (met curlftpfs) kun je FTP-mappen mounten.

Aanbevolen: