Een Certificaat Importeren

Inhoudsopgave:

Een Certificaat Importeren
Een Certificaat Importeren

Video: Een Certificaat Importeren

Video: Een Certificaat Importeren
Video: Digipoort certificaat importeren 2024, Mei
Anonim

Als u het besturingssysteem opnieuw gaat installeren of uw bestanden en mappen naar een andere computer gaat verplaatsen, moet u mogelijk ook certificaten en privésleutels overdragen om uw netwerk eenvoudiger en veiliger te maken. Om een certificaat over te zetten naar een nieuwe computer, moet het eerst worden geëxporteerd en vervolgens geïmporteerd naar het nieuwe systeem.

Een certificaat importeren
Een certificaat importeren

instructies:

Stap 1

Gebruik verwisselbare media om het certificaat te exporteren. Exporteer via de certificaatbeheerder door het bestand certmgr.msc te openen en het beheerderswachtwoord in te voeren. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde certificaat uit de lijst en selecteer de optie "Exporteren".

Stap 2

Samen met het certificaat kunt u de privésleutel exporteren - dit is vereist als u het certificaat naar een nieuwe computer overzet en het besturingssysteem op de oude niet wijzigt.

Stap 3

Nadat u het juiste certificaatformaat voor export hebt geselecteerd, klikt u op Volgende en geeft u de locatie van het bestand op waar de reservekopie van het certificaat en de persoonlijke sleutels zich bevinden, bijvoorbeeld een verwisselbare flashdrive. Wacht tot het einde van het exportproces en klik op "Voltooien".

Stap 4

Om het certificaat op een nieuwe computer te importeren, opent u Start en gebruikt u de zoekbalk om opnieuw de certificaatbeheerder certmgr.msc te vinden. Druk op Enter.

Stap 5

Voer het wachtwoord voor het beheerdersaccount opnieuw in, bevestig de wachtwoordaanvraag en klik op de map waar het nieuwe certificaat moet worden geplaatst. Selecteer in het menu Actie de sectie Alle taken en selecteer vervolgens de subsectie Importeren. Klik op Volgende om de wizard Certificaat importeren te starten.

Stap 6

Om een te importeren certificaat te vinden, klikt u op Bladeren en selecteert u het certificaat dat u eerder naar een apart medium hebt geëxporteerd. Klik op "Openen" en klik vervolgens op "Voltooien". Het certificaat wordt succesvol geïmporteerd.

Aanbevolen: