Een Query Maken Vanuit De Database

Inhoudsopgave:

Een Query Maken Vanuit De Database
Een Query Maken Vanuit De Database

Video: Een Query Maken Vanuit De Database

Video: Een Query Maken Vanuit De Database
Video: Een database maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Elke database kan worden opgevraagd om de nodige acties uit te voeren met de opgeslagen gegevens. Het meest voorkomende type query is gegevensselectie. Het biedt gebruikers een bepaald soort informatie dat aan bepaalde voorwaarden voldoet. Er is ook een parametrische query en een actiequery. In de relationele DBMS Access kunt u een query maken naar elk type database. Met DBMS-tools kunt u snel en eenvoudig verschillende query's maken met behulp van de ontwerpmodus of de querywizard. Daarnaast is er een mogelijkheid tot het "handmatig" schrijven van SQL-query's.

Een query maken vanuit de database
Een query maken vanuit de database

Noodzakelijk

Microsoft Access-toepassing

instructies:

Stap 1

Start de Microsoft Access-toepassing en open uw database erin. Maak op basis van de bestaande tabellen de benodigde informatieverzoeken aan. Gebruik hiervoor de ontwerpmodus of de querywizard.

Stap 2

Ga in het controlegedeelte van het databasevenster naar het tabblad "Queries". Alle bestaande zoekopdrachten in deze database worden aan de rechterkant weergegeven, evenals twee manieren om ze te maken: "… in ontwerpmodus" en "… met behulp van de wizard".

Stap 3

Klik op de inscriptie om een query te maken in de ontwerpmodus. Er verschijnt een venster van deze modus op het scherm, voeg de tabellen toe die u nodig heeft voor de query. De bestaande relatie tussen de tabelgegevens wordt weergegeven in het ontwerpvenster nadat ze zijn toegevoegd.

Stap 4

Dubbelklik op de tabellen op de tabellen om de velden te selecteren waarvan u de informatie in de query nodig hebt. De velden verschijnen in de kolommen van de query. Stel de noodzakelijke voorwaarden en modus in voor het weergeven van velden op dezelfde plaats. Geef indien nodig een groepering van rijen of een functie op voor het tellen van waarden die uit tabellen zijn geselecteerd.

Stap 5

Sla het gemaakte verzoek op door de naam in te voeren. Er verschijnt een nieuwe regel in het queryvenster. Controleer het zoekresultaat. Om dit te doen, dubbelklikt u erop om het uit te voeren. Het scherm opent een tabel met de resultaten van uw zoekopdracht.

Stap 6

Maak een aanvraag aan met behulp van de wizard. Om dit te doen, klikt u op het bijbehorende opschrift in het tabblad aanvragen. Een wizard zal u gaan begeleiden. Specificeer in de eerste fase alle velden die u nodig hebt uit de databasetabellen. Om dit te doen, typt u in de vervolgkeuzelijst "Tabellen en query's" de gewenste naam van de tabel of query. Gebruik vervolgens de " pijlen om de velden voor uw zoekopdracht te selecteren.

Stap 7

Als u een zoekopdracht met een samenvattingsfunctie nodig heeft, vinkt u in de volgende stap het vakje naast het item "Samengevat" aan. Open de modus met de knop "Totalen" en stel de gewenste functie in op het geselecteerde veld om de totale waarde van de gegevens te berekenen.

Stap 8

Geef bij de laatste stap de gemaakte query een naam die uniek is voor deze database en voltooi de creatie met de knop "Voltooien". Er verschijnt een nieuwe regel met de naam van de query in het queryvenster. Als u erop dubbelklikt, wordt de query uitgevoerd. U krijgt een tabel te zien met de resultaten van de gegenereerde query.

Aanbevolen: