Query's Maken In De Database

Inhoudsopgave:

Query's Maken In De Database
Query's Maken In De Database

Video: Query's Maken In De Database

Video: Query's Maken In De Database
Video: How to do Subqueries in SQL with Examples 2024, Mei
Anonim

Een van de meest gebruikte databasebeheersystemen (DBMS) van vandaag is MySQL. Last but not least wordt zijn populariteit mogelijk gemaakt door de goed ontworpen en actief ontwikkelende applicatie PhpMyAdmin, waarmee u databases rechtstreeks via de browser kunt beheren. De vrij eenvoudige interface maakt het mogelijk om zelfs zonder kennis van deze taal de nodige SQL-query's samen te stellen.

Query's maken in de database
Query's maken in de database

instructies:

Stap 1

Download de PhpMyAdmin-interface, log in en klik op degene waarin u een SQL-query wilt maken in de lijst met databases. Deze lijst wordt in het linkerframe van de applicatie-interface geplaatst. De volgorde van verdere acties hangt af van het soort verzoek dat u moet maken.

Stap 2

Als de zoekopdracht moet zoeken naar de waarde die u hebt opgegeven in alle velden van de tabellen van de geselecteerde database, klik dan op het tabblad "Zoeken" in het menu van het rechterframe. Voer in het tekstvak de waarde in die in de zoekopdracht moet worden verzonden, selecteer in het vak Zoeken een van de zoekopties en selecteer in de lijst met tabellen voor deze database alle of slechts een deel van de tabellen die het zoekbereik omhoog. Klik vervolgens op de knop "OK" en de toepassing stelt op basis van de door u ingevoerde gegevens één aanvraag op voor elk van de geselecteerde tafels en stuurt ze allemaal naar de server. Het resultaat voor elke tabel wordt samengevat in één algemene tabel en door op de knop "Bladeren" in een regel te klikken, ziet u de tekst van de SQL-query die voor de geselecteerde tabel is gecompileerd en de zoekresultaten daarin. Indien nodig kan deze door het programma gegenereerde verzoekcode naar eigen goeddunken worden gekopieerd en gebruikt.

Stap 3

Als de query een nieuwe rij aan een van de tabellen moet toevoegen, selecteert u de tabel en klikt u op het tabblad "Invoegen" in het menu van het rechterframe. Vul op de geopende pagina met het formulier de waarden in van de velden die overeenkomen met de velden van de tabel en klik op de knop "OK". PhpMyAdmin stelt een query op, stuurt deze naar de server en toont u de SQL-query zelf en een rapport over de uitvoering ervan. Dit verzoek kan ook worden gekopieerd en in de toekomst worden gebruikt om bijvoorbeeld een PHP-script dat met een database werkt in de code in te voegen.

Stap 4

Als de query gewoon gegevens van een bepaald aantal rijen uit een databasetabel moet ontvangen, selecteert u de gewenste tabel en klikt u op het tabblad "Bladeren". De applicatie stelt een verzoek op, stuurt het naar de server en toont vervolgens het verzoek zelf, evenals het ontvangen antwoord in tabelvorm.

Stap 5

Als u zelf de zoektekst wilt invoeren, selecteert u de link "SQL". Het programma biedt u een tekstveld met meerdere regels voor het invoeren van een query, waarin een sjabloon wordt geplaatst - een variant van de eenvoudigste, maar meest gebruikte query die tabelrijen selecteert. Nadat u de stub naar wens hebt gewijzigd, klikt u op de knop "OK" om deze naar de SQL-server te verzenden.

Aanbevolen: