Hoe Twee Subnetten Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Subnetten Te Verbinden
Hoe Twee Subnetten Te Verbinden

Video: Hoe Twee Subnetten Te Verbinden

Video: Hoe Twee Subnetten Te Verbinden
Video: Subnetting By Hand 2024, Mei
Anonim

Wanneer het nodig is om twee lokale netwerken tot één te verbinden, moet u geen fundamenteel nieuw schema bedenken. In sommige gevallen is het voldoende om slechts een paar apparaten met elkaar te verbinden. Dit bespaart u wat tijd en moeite.

Hoe twee subnetten te verbinden
Hoe twee subnetten te verbinden

Noodzakelijk

netwerkhub, netwerkkabel

instructies:

Stap 1

Om twee LAN's te combineren tot één, hebt u een netwerkkabel of hub nodig. De juiste keuze hangt volledig af van de bezetting van beide netwerken.

Stap 2

Beschouw om te beginnen een situatie waarin we twee LAN's hebben gebouwd met behulp van hubs. Om ze technisch te combineren tot één netwerk, verbindt u twee hubs van aangrenzende netwerken met elkaar. Gebruik hiervoor een netwerkkabel.

Stap 3

Wijzig de IP-adressen van computers op een van de subnetten om verdere informatie-uitwisseling tussen computers op een gedeeld netwerk te vergemakkelijken. Na deze bewerking moeten alle apparaten IP-adressen hebben van het formaat 111.111.111. X.

Stap 4

Laten we nu eens kijken naar een situatie waarin een van de subnetten is gebouwd met behulp van een router van waaruit het internet werd uitgezonden. Net als bij de methode beschreven in de tweede stap, verbindt u beide netwerken tot één geheel.

Stap 5

Let op de volgende nuance: geen enkele netwerkhub mag vrije LAN-poorten hebben. Het lijkt erop dat het onmogelijk is om ze met elkaar te verbinden. Koop een extra hub. Koppel één computer los van elke hub op elk subnet.

Stap 6

Verbind deze computers met het nieuwe apparaat. Sluit de gekochte hub aan op elk van de vrijgekomen LAN-poorten.

Stap 7

Hoogstwaarschijnlijk hebben alle computers op een subnet dat zonder router is gebouwd, statische (permanente) IP-adressen. En computers op het tweede subnet zijn dynamisch.

Stap 8

Open de netwerkverbindingsinstellingen van een willekeurige computer op het eerste subnet. Selecteer "Internetprotocol TCP / IP". Maak het item "Automatisch een IP-adres verkrijgen" actief.

Stap 9

Herhaal de stappen in de vorige stap op alle computers op het eerste subnet. Dit is voor de router om hen de nieuwe IP-adressen te geven die ze nodig hebben om toegang te krijgen tot internet.

Aanbevolen: