Hoe Twee Computers Met Internet Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Met Internet Te Verbinden
Hoe Twee Computers Met Internet Te Verbinden

Video: Hoe Twee Computers Met Internet Te Verbinden

Video: Hoe Twee Computers Met Internet Te Verbinden
Video: How to Connect Two Computers Via Networking u0026 Share File, Folder u0026 Printer Windows 10 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om internettoegang te bieden aan meerdere computers tegelijk. Thuis is de eenvoudigste manier om een kabelnetwerk met bepaalde parameters te gebruiken.

Hoe twee computers met internet te verbinden
Hoe twee computers met internet te verbinden

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Zoek een netwerkkabel van de juiste lengte. Het is noodzakelijk om een bekabelde verbinding tussen computers te implementeren. Om computers met internet te kunnen verbinden, heb je natuurlijk een tweede LAN-poort nodig in een ervan. Zo niet, koop dan een extra AC-adapter. In dit geval kan zelfs een USB-LAN-adapter worden gebruikt.

Stap 2

Sluit de tweede NIC aan op een van de computers. Gebruik de pc die meestal is ingeschakeld, omdat deze als router zal fungeren. Verbind nu de computers met elkaar. Sluit de kabel van de provider aan op een van hen. Zet beide computers aan.

Stap 3

Maak en configureer een internetverbinding voor de host-pc. Open onmiddellijk de eigenschappen en ga naar het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast de parameter die verantwoordelijk is voor het verlenen van internettoegang aan andere computers op het lokale netwerk. Zorg ervoor dat u in het volgende item van dit menu het lokale netwerk selecteert, dat wordt gevormd door uw computers.

Stap 4

Open nu de eigenschappen van een andere netwerkadapter. Selecteer het Internet Protocol TCP / IPv4 en vink het vakje naast Gebruik het volgende IP-adres aan. Voer in het veld IP-adres de nummers 157.17.14.1 in. Bewaar de instellingen voor deze netwerkkaart.

Stap 5

Configureer de tweede computer. Open op dezelfde manier de TCP/IPv4-instellingen. Vul de vereiste items in het menu dat als volgt opent:

- IP-adres 157.17.14.2;

- De hoofdgateway 157.17.14.1;

- Voorkeur DNS-server 157.17.14.1.

Laat de rest van de items in dit menu ongewijzigd.

Stap 6

Maak nu opnieuw verbinding met internet op uw primaire computer. Schakel firewalls en vergelijkbare functies van uw antivirussoftware uit. Controleer of de tweede computer is verbonden met internet.

Aanbevolen: