Hoe Zich Te Ontdoen Van Het VKontakte-virus

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Het VKontakte-virus
Hoe Zich Te Ontdoen Van Het VKontakte-virus

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Het VKontakte-virus

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Het VKontakte-virus
Video: Как не поймать вирус в VK. Реальная переписка 2024, Mei
Anonim

Een virus genaamd "VKontakte" valt het systeemhostbestand aan, dat informatie over bezochte sites opslaat, en blokkeert de toegang van de gebruiker tot het sociale netwerk. Om de toegang tot de site te deblokkeren, moet u alle uitvoerbare bestanden van het virus van uw computer verwijderen en de hosts bewerken.

Hoe zich te ontdoen van het VKontakte-virus
Hoe zich te ontdoen van het VKontakte-virus

instructies:

Stap 1

Zoek de uitvoerbare bestanden van het virus. Open in Windows XP Deze computer en selecteer Zoeken. Klik op de knop Bestanden en mappen aan de linkerkant van het scherm. Typ in het juiste veld de woorden - vkontakte of vkontakte.exe. Configureer de zoekopdracht voor extra scannen van submappen, systeemmappen en verborgen mappen. In oudere versies van Windows drukt u gewoon op de Win + S-toetscombinatie en zoekt u volgens het opgegeven schema.

Stap 2

Verwijder alle bestanden zoals vkontakte.exe of vk.exe die zijn gevonden. Houd er rekening mee dat het VKontakte-virus een andere naam kan hebben voor camouflagedoeleinden. Probeer uw computer te scannen met een van de antivirusprogramma's, bijvoorbeeld Kaspersky of Dr. Web. Druk ook op de Win + R-toetscombinatie en voer de opdracht msconfig in. Controleer het opstartmenu en verwijder alle verdachte toepassingen die niet overeenkomen met de programma's die u eerder hebt geïnstalleerd.

Stap 3

Begin met het opschonen van het hosts-bestand. Ga in Windows XP naar Deze computer en voer het pad in het adresveld in:% SYSTEMROOT% system32driversetchosts. Open het bestand met behulp van de Kladblok-teksteditor. Gebruik de directory% SYSTEMROOT% system32driversetc om het te vinden op Windows Vista- of Windows 7-besturingssystemen.

Stap 4

Onderzoek de gegevens in het hosts-bestand. Verwijder alle regels met het adres vk.ru, vkontakte.ru, odnoklassniki.ru, my.mail.ru, enz., aangezien het virus de adressen van verschillende sociale netwerken kan vervangen. Om de procedure te vereenvoudigen, kunt u alle regels in één keer verwijderen, behalve localhost. Sla de wijzigingen op en sluit het bestand. Daarna wordt de toegang tot uw pagina op het VKontakte sociale netwerk hersteld.

Stap 5

Neem contact op met de VKontakte-administratie via e-mail of telefoonnummer vermeld op de hoofdpagina. Mogelijk is de toegang tot uw pagina opzettelijk opgeschort vanwege hacking door hackers. In dit geval zal de administratie u helpen een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken om in te voeren.

Aanbevolen: