Hoe Zich Te Ontdoen Van Spontane Herstart Van De Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Spontane Herstart Van De Computer
Hoe Zich Te Ontdoen Van Spontane Herstart Van De Computer

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Spontane Herstart Van De Computer

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Spontane Herstart Van De Computer
Video: How to Setup Scan to Folder (Canon Copier to PC) 2024, April
Anonim

Wanneer de pc plotseling opnieuw opstart zonder instructies van de gebruiker, is dat onaangenaam. Bovendien bedreigen dergelijke computer capriolen het verlies van gegevens die niet zijn opgeslagen. U kunt de situatie oplossen door de oorzaak van spontane reboots te begrijpen. Omdat dit niet-standaard pc-gedrag slechts een signaal is dat er iets mis mee is.

Hoe zich te ontdoen van spontane herstart van de computer
Hoe zich te ontdoen van spontane herstart van de computer

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende verklaring voor constant opnieuw opstarten is banale oververhitting. Reinig de systeemkast, met speciale aandacht voor de ventilatoren. Vervang het thermische vet op de processor. Download dan de Aida64-software of zijn voorganger Everest van de officiële website en bekijk de temperatuursensoren via het programmavenster. Als de temperatuur hoger is dan normaal, installeer dan extra ventilatoren, vervang de processorkoeler, installeer koeling op de harde schijf.

Stap 2

Op oudere pc's veroorzaken herstarts vaak geleidelijk falende hardware. Controleer het moederbord, RAM, voeding en processor. Defecte onderdelen zullen moeten worden vervangen. Kijk naar het wattage van de PSU - het zou voldoende moeten zijn om alle componenten op maximale belasting te laten werken. Als het blok zwak is, plaats dan een krachtiger blok, bij voorkeur met een marge.

Stap 3

Ook kan een virus zoals Blaster voor Win32 herstarts veroorzaken. Je kunt het verwijderen vanaf een opstartbaar medium zoals Rescue Disk van Kaspersky of LiveCD van DrWeb. Start op vanaf de media, volg de instructies van het programma, desinfecteer de pc en installeer na het opnieuw opstarten een normaal antivirusprogramma op het systeem.

Stap 4

Het komt voor dat fouten in het systeem de oorzaak worden van reboots. Om het besturingssysteem normaal te laten werken, moet het een licentie hebben en moet het worden geïnstalleerd vanaf een lege installatieschijf. Geen assemblages. Vervolgens worden de stuurprogramma's geïnstalleerd - chipset, LAN / Wi-Fi, geluid, video. Pas daarna worden extra programma's voor printers en andere randapparatuur geïnstalleerd. Alle stuurprogramma's moeten vers zijn en worden gedownload van de officiële site.

Aanbevolen: