Hoe Uac . Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Uac . Uit Te Schakelen
Hoe Uac . Uit Te Schakelen

Video: Hoe Uac . Uit Te Schakelen

Video: Hoe Uac . Uit Te Schakelen
Video: How To Turn Off User Account Control(UAC) On Windows 10 ? 2024, April
Anonim

UAC is een beveiligingstool die op Windows-besturingssystemen draait. Het komt vaak voor dat het gewoon saai wordt en dat het nodig is om het uit te zetten.

Hoe uac. uit te schakelen
Hoe uac. uit te schakelen

Gebruikersaccountbeheer is een beveiligingssysteem dat teruggaat tot het besturingssysteem Windows Vista. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt op Windows 7 en Windows 8. In de nieuwste versies van besturingssystemen is het zo aangepast dat u de mate van werking van dit beveiligingssysteem kunt kiezen. Op Windows Vista kon het alleen worden in- of uitgeschakeld. De gebruiker kan het ongemak dat dit beveiligingssysteem veroorzaakt wel verdragen, maar dan wordt de beveiliging van de computer niet blootgesteld aan allerlei bedreigingen van buitenaf. De ergernis van dit systeem ontstaat pas aan het begin van het werken met een besturingssysteem dat een dergelijk beveiligingssysteem ondersteunt. Later raakt de gebruiker er nog steeds aan gewend.

Mocht u toch besluiten om het niveau van "ergernis" uit te schakelen of te wijzigen, dan kunt u dit op verschillende manieren doen (afhankelijk van de versie van het besturingssysteem). Op Windows 7 en Windows 8 kan de gebruiker het werkingsniveau van dit systeem in vier verschillende gradaties kiezen. In Windows Vista kan het alleen worden in- of uitgeschakeld. Alle wijzigingen mogen alleen worden aangebracht met beheerdersrechten.

Schakel UAC uit op Windows Vista

Als u met Windows Vista werkt, kunt u Gebruikersaccountbeheer uitschakelen via het "Configuratiescherm". Om UAC uit te schakelen, moet u naar het menu "Start" gaan en "Configuratiescherm" selecteren. Dan moet u hier het item "Wijzigingen aanbrengen in het gebruikersaccount" vinden. In het venster dat verschijnt, staat een regel "Gebruikersaccountbeheer in- of uitschakelen (UAC)" - hier moet u op klikken. Om dit beveiligingssysteem uit te schakelen, hoeft u alleen het selectievakje uit te schakelen en uw computer opnieuw op te starten. Om dit systeem in te schakelen, moet u het vakje opnieuw aanvinken.

Er is nog een manier. Om UAC uit te schakelen, moet u naar het menu "Start" gaan en de knop "Uitvoeren" zoeken (deze bevindt zich mogelijk in de map "Standaard") en voer vervolgens in het verschenen veld het commando "msconfig" in en vervolgens "UAC uitschakelen ". Om Gebruikersaccountbeheer in te schakelen, worden dezelfde acties uitgevoerd, alleen de laatste opdracht is "UAC inschakelen".

Schakel UAC uit op Windows 7

Op Windows 7 moet u ook naar het "Configuratiescherm" gaan en het veld "Gebruikersaccounts" selecteren, dan moet u de regel "Gebruikersaccountbeheer wijzigen" vinden. In het venster dat verschijnt, is het optimale voor de gebruiker, de mate van werking van het beveiligingssysteem geselecteerd.

Schakel UAC uit op Windows 8

Wat Windows 8 betreft, ligt het hier iets gecompliceerder. Na het opstarten van het besturingssysteem moet u op de sneltoetscombinatie Win + Q drukken, waarna de zoekbalk verschijnt. In dit paneel moet u UAC invoeren, selecteer het item "Opties". In de resultaten ziet u dat de regel "Instellingen voor gebruikersaccountbeheer wijzigen" is verschenen. Nadat u erop hebt geklikt, verschijnt er een venster waarin de gebruiker het niveau van het UAC-systeem kan wijzigen.

Op Windows 7 en Windows 8 kunt u het beste het voorlaatste item kiezen. In dit geval zullen de waarschuwingen niet zo vaak verschijnen, maar het UAC-systeem zal redelijk goed werken.

Aanbevolen: