Hoe De UAC-modus Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De UAC-modus Uit Te Schakelen
Hoe De UAC-modus Uit Te Schakelen

Video: Hoe De UAC-modus Uit Te Schakelen

Video: Hoe De UAC-modus Uit Te Schakelen
Video: How To Turn Off User Account Control(UAC) On Windows 10 ? 2024, April
Anonim

Windows OS-ontwikkelaars proberen traditioneel de mogelijkheid van gebruikers om zich met het systeem te bemoeien te beperken. Vanaf de versie van Windows Vista is UAC (User Account Control) toegevoegd aan het beveiligingssysteem - een functie die bevestiging vereist van beheerdersrechten voor acties die in theorie schadelijk kunnen zijn voor de computer. De opdringerige service van dit onderdeel dwingt gebruikers om te zoeken naar manieren om UAC uit te schakelen.

Hoe de UAC-modus uit te schakelen
Hoe de UAC-modus uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Om UAC op een Windows Vista-computer uit te schakelen, gaat u naar het Configuratiescherm, klikt u op het pictogram Gebruikersaccounts en schakelt u het selectievakje naast "Gebruik gebruikersaccountbeheer (UAC) …" uit. Aangezien uw computer niet langer wordt beschermd door Windows, moet u installeer een antivirusprogramma.

Stap 2

In versies van Windows 7 en Windows 8 is het mogelijk om het niveau van UAC-controle te verlagen zonder deze functie volledig uit te schakelen. Tegelijkertijd wordt de computer beschermd tegen kritieke acties en hoeven gebruikers niet hun rechten te bevestigen om elke bewerking uit te voeren. Om het controleniveau te wijzigen of UAC volledig uit te schakelen, moet u inloggen met beheerdersrechten.

Stap 3

Als uw computer Windows 7 gebruikt, drukt u op de Win-toets en typt u UAC in de zoekbalk. Klik op de link "Instellingen voor gebruikersaccountbeheer wijzigen" en verplaats de schuifregelaar naar het juiste beveiligingsniveau. In de extreem lage stand wordt UAC uitgeschakeld, in de extreem hoge stand wordt de maximale beveiliging ingesteld. Klik op OK om uw selectie te bevestigen en start uw computer opnieuw op.

Stap 4

Je kunt het anders doen. Selecteer in het Configuratiescherm in de weergavemodus Kleine pictogrammen in de lijst Categorie. Klik in het gedeelte "Gebruikersaccounts" op de link "Besturingsinstellingen wijzigen" en ga verder zoals hierboven beschreven.

Stap 5

Druk in Windows 8 op de Win + Q-toetsen en typ UAC in de zoekbalk. Klik op "Instellingen" en klik op de link "Instellingen voor gebruikersaccountbeheer wijzigen". Stel het vereiste beschermingsniveau in door de schuifregelaar te verplaatsen.

Stap 6

Voor alle versies van Windows is er een andere manier om UAC volledig uit te schakelen. Voer de zoekbalk uit (Win + R voor Windows Vista, Win voor Windows 7, Win + Q voor Windows 8) en voer de opdracht msconfig in. Ga naar het tabblad "Service", zoek in de lijst met opdrachten "Gebruikersaccountbeheer uitschakelen" en klik op de knop "Start". Nadat de computer opnieuw is opgestart, wordt UAC uitgeschakeld.

Aanbevolen: