Hoe Een Programma Aan De Firewall Toe Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Aan De Firewall Toe Te Voegen
Hoe Een Programma Aan De Firewall Toe Te Voegen

Video: Hoe Een Programma Aan De Firewall Toe Te Voegen

Video: Hoe Een Programma Aan De Firewall Toe Te Voegen
Video: How to allow any program in windows firewall | Allow program through Windows Firewall 2024, Mei
Anonim

Windows-besturingssystemen bieden een ingebouwd beveiligingssysteem dat een firewall wordt genoemd. Deze service helpt voorkomen dat ongewenste processen worden uitgevoerd die kunnen leiden tot systeemcrashes.

Hoe een programma aan de firewall toe te voegen
Hoe een programma aan de firewall toe te voegen

instructies:

Stap 1

Zorg er eerst voor dat Windows Firewall actief is voor specifieke lokale en externe netwerken. Open het startmenu. Ga naar het configuratiescherm van uw computer.

Stap 2

Open het menu Systeem en beveiliging en selecteer Windows Firewall. Klik op de knop Gebruik aanbevolen instellingen als deze service momenteel is uitgeschakeld.

Stap 3

Klik nu op de link "Geavanceerde instellingen" om de werking van de firewall te verfijnen. Zoek in het linkerdeel van het werkvenster het menu "Regels voor inkomende (uitgaande) verbindingen" en open het.

Stap 4

Selecteer in de kolom "Acties" de optie "Regel maken". Wacht tot het nieuwe dialoogvenstermenu start. Selecteer in het geopende venster het item "Voor het programma". Klik volgende".

Stap 5

Als u de machtigingen voor een specifieke toepassing moet wijzigen, selecteert u het item Programmapad en klikt u op de knop Bladeren. Wijs nu naar het hoofd-exe-bestand dat het aangepaste programma start. Selecteer het met de linkermuisknop en klik op "Openen".

Stap 6

Ga naar de volgende stap door op de knop Volgende te klikken. Selecteer de beschikbare service-opties voor deze toepassing. Als u dit programma volledig vertrouwt, activeert u het item "Verbinding toestaan". Om te voorkomen dat de toepassing online gaat, selecteert u de optie Verbinding blokkeren.

Stap 7

Voor gedetailleerde verbindingsinstellingen selecteert u het item "Beveiligde verbinding toestaan". Klik volgende". Selecteer de typen netwerken waarvoor deze regel actief zal zijn. Klik volgende". Voer een naam in voor de regel en klik op Voltooien.

Stap 8

Om het gemaakte filter te beëindigen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en selecteert u Regel uitschakelen. In dit geval wordt het filter zelf niet verwijderd, maar stopt het alleen met werken.

Aanbevolen: