Schakellay-outs Instellen

Inhoudsopgave:

Schakellay-outs Instellen
Schakellay-outs Instellen

Video: Schakellay-outs Instellen

Video: Schakellay-outs Instellen
Video: Windows 10: Hoe je start menu instellingen "layout" te backuppen. 2024, Mei
Anonim

Het is erg onhandig als je op meerdere computers werkt en ze allemaal verschillende sneltoetsen hebben om van toetsenbordindeling en invoertalen te wisselen. Het zou echter niet lang moeten duren om ze op dezelfde manier in te stellen.

Schakellay-outs instellen
Schakellay-outs instellen

instructies:

Stap 1

Om de toetsenbordindeling in Windows XP te wijzigen, gaat u naar "Start" - "Instellingen" - "Configuratiescherm" - "Regionale en taalopties". Selecteer het tabblad Talen en klik op de knop Details. Hier kunt u kiezen welke taal standaard wordt geïnstalleerd bij het starten van een programma. Om in Windows 7 in hetzelfde menu te komen, moet u "Toetsenbordindeling of andere invoermethoden wijzigen" in het configuratiescherm selecteren, vervolgens het tabblad "Talen en toetsenbord" selecteren en op de knop "Toetsenbord wijzigen" klikken.

Stap 2

Klik nu op "Toetsenbordopties", selecteer de regel "Schakelen tussen invoertalen" en klik op de knop "Sneltoets wijzigen". Hier kunt u het wisselen van invoertaal en toetsenbordindeling instellen door te kiezen uit de sneltoetsen alt="Afbeelding" - Shift en Ctrl - Shift. Selecteer de gewenste en druk op OK.

Stap 3

Als je het toetsenbord nodig hebt om met de ene sneltoets naar het Engels te schakelen en met een andere naar Russisch, configureer dan de sneltoets in de regels "Overschakelen naar Engels" en "Overschakelen naar Russisch". Klik vervolgens op OK.

Stap 4

U kunt ook het populaire Plunto Switcher-programma gebruiken om van toetsenbordindeling te wisselen. Als u per ongeluk Russische tekst in de Engelse lay-out hebt getypt en vice versa, corrigeert Plunto Switcher automatisch de geschreven tekst door de lay-out te wijzigen. Je kunt het downloaden van de website van de ontwikkelaar

Stap 5

Voer het installatiebestand uit en volg de instructies. Na installatie en lancering verschijnt er een pictogram in de lade met de huidige lay-out. U kunt schakelen tussen Russisch en Engels door er eenvoudig met de muis op te klikken. Bovendien kan Plunto Switcher de hoofdletters van de geselecteerde tekst veranderen, enkele typefouten corrigeren en nog veel meer doen.

Aanbevolen: