Sproeten Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Sproeten Verwijderen In Photoshop
Sproeten Verwijderen In Photoshop

Video: Sproeten Verwijderen In Photoshop

Video: Sproeten Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Vrolijke "zon"vlekken op de neus en wangen worden anders waargenomen. Iemand waar ze heel blij mee zijn, iemand wordt gedwongen na te denken over hoe ze er vanaf kunnen komen. Op de foto tenminste. Het is niet moeilijk om dit op de foto te doen. Hiervoor is er een programma "Photoshop". Zelfs een "theepot" kan sproeten verwijderen in Photoshop.

Het resultaat van werken in Photoshop
Het resultaat van werken in Photoshop

Noodzakelijk

  • Foto met sproeten,
  • Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Eerst moet je de afbeelding openen in Photoshop.

Om een groot aantal sproeten op te merken, moet je het gele kanaal vinden en openen. Om dit te doen, moet je de afbeelding converteren naar CMYK, omdat het gele kanaal alleen in deze afbeelding zichtbaar is. Zoek het gele kanaal in het kanalenpalet en klik erop met de muis. Daarna verschijnen er een groot aantal goed zichtbare sproeten op de afbeelding, dit is wat je nodig hebt.

Geel kanaal
Geel kanaal

Stap 2

Nu moeten we een nieuwe laag maken met een geel kanaal. Om dit te doen, drukt u op de sneltoetsen Ctrl + A, waardoor de hele afbeelding wordt geselecteerd. Vervolgens moet u op Ctrl + C drukken en het geselecteerde kanaal naar het klembord kopiëren. U moet de gekopieerde iets later plakken.

Kopie van het gele kanaal
Kopie van het gele kanaal

Stap 3

Aangezien het kleurkanaal uit de CMYK-modus is gehaald, komen er veel kleurveranderingen aan. Maar ze kunnen worden omzeild. Ga hiervoor naar het palet Geschiedenis en klik op de eerste stap, d.w.z. naar het originele beeld.

Vervolgens moet u op Ctrl + V drukken en nu wordt de eerder gekopieerde afbeelding in zwart-wit ingevoegd. Hierdoor wordt een nieuwe laag met een geel kanaal gevormd.

Stap 4

Nu moeten sproeten direct worden verwijderd. Om dit te doen, moet u de laag omkeren. De sneltoetsen Ctrl + I helpen je hierbij. De laag is dus omgekeerd.

Omgekeerde laag
Omgekeerde laag

Stap 5

Meng vervolgens de laag. Daarom moet u de Overvloeimodus wijzigen in Overlay en de dekking instellen zodat de sproeten verdwijnen.

Het resultaat is een huid die is "gereinigd" van sproeten.

Dit effect kan worden toegepast op alle blootgestelde delen van het gezicht. Breng hiervoor een laagmasker aan, waarna je het met zwart vult door op de foto te klikken.

Nu je wit als hoofdkleur hebt gekozen en een penseel van gemiddelde hardheid, moet je over de nieuw verschenen sproeten schilderen. Tijdens het werk moet het laagmasker geactiveerd zijn. Het is beter om het haar en aanvullende details niet aan te raken.

Op dit punt kan het werk als voltooid worden beschouwd.

Aanbevolen: