Hoe Vindt U Bestanden Op Uw Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Vindt U Bestanden Op Uw Harde Schijf
Hoe Vindt U Bestanden Op Uw Harde Schijf

Video: Hoe Vindt U Bestanden Op Uw Harde Schijf

Video: Hoe Vindt U Bestanden Op Uw Harde Schijf
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Personal computers vervangen nu multimedia-entertainmentcentra en een studeerkamer. Steeds grotere harde schijven maken de accumulatie van een groot aantal verschillende bestanden en mappen mogelijk. En hoe moeilijk het soms is om het vereiste bestand te vinden in al deze caleidoscoop van documenten, muziek en afbeeldingen. Het is niet meer mogelijk om zomaar door de mappen te scrollen, het zijn er namelijk meer dan honderd.

Hoe vindt u bestanden op uw harde schijf
Hoe vindt u bestanden op uw harde schijf

instructies:

Stap 1

Dit is waar Windows Search om de hoek komt kijken. Het werkt rechtstreeks vanuit het menu Start - in Windows XP is dit het item Zoeken, in Windows Vista en 7 - de regel Bestanden en mappen zoeken. U kunt het zoeken ook starten door op de sneltoets "Win" + F te drukken.

Stap 2

Windows XP: in het linkerdeelvenster van het zoekvenster moet u de parameters instellen die worden gebruikt om het gewenste bestand of de gewenste map te berekenen. Als u op zoek bent naar multimedia, selecteert u Afbeeldingen, muziek en video's. Om naar documenten te zoeken, waaronder Microsoft Office, moet u de sectie "Documenten" selecteren. Als u de bestandsextensie niet weet, selecteert u "Bestanden en mappen." In het venster "Een deel van de bestandsnaam of de hele bestandsnaam" moet u de naam van het bestand dat u zoekt invoeren en in "Zoeken in” selecteer de harde schijf of het flashstation waarop de zoekopdracht wordt uitgevoerd. U kunt ook de hele computer doorzoeken door "Deze computer" te selecteren. Nadat u de zoekopdracht hebt ingesteld, gaat u verder door op "Zoeken" te klikken.

Stap 3

Windows 7: Voer in het zoekvak in de rechterbovenhoek de naam of een deel van de bestands-/mapnaam in. Door één keer met de linkermuisknop op het veld te klikken om het gewenste woord in te voeren, ziet u verschillende instellingen: Bekijken - het formaat van het gewenste bestand (contact, document, muziek, map, game, video, enz.);

Datum van wijziging;

Type - mogelijke extensies van het gezochte bestand;

Grootte Na het instellen en invoeren van tekst, drukt u op "Enter" en ziet u de zoekresultaten in het hoofdvenster verschijnen.

Aanbevolen: