Het Fotoformaat Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Fotoformaat Wijzigen
Het Fotoformaat Wijzigen

Video: Het Fotoformaat Wijzigen

Video: Het Fotoformaat Wijzigen
Video: Een afbeelding formaat aanpassen 2024, Mei
Anonim

Bij het verwerken van afbeeldingsbestanden op een computer worden gebruikers vaak geconfronteerd met de noodzaak om de afbeeldingsgrootte of de beeldverhouding van de foto te wijzigen. U kunt het afbeeldingsformaat wijzigen met behulp van de tools van de grafische editor Photoshop.

Het fotoformaat wijzigen
Het fotoformaat wijzigen

Noodzakelijk

  • - software-editor Photoshop geïnstalleerd op de computer;
  • - ACDSee-programma.

instructies:

Stap 1

Photoshop starten. Gebruik de toetsen Ctrl + O om de gewenste afbeelding te openen. Druk op Ctrl + A op uw toetsenbord. Er verschijnt een gestippeld kader rond de afbeelding. Kopieer de afbeelding naar het klembord door op Ctrl + C te drukken.

Stap 2

Maak een nieuw document met de sneltoets Ctrl + N. Stel de vereiste waarden voor Breedte en Hoogte in het dialoogvenster in. Selecteer maateenheden: centimeters, millimeters, pixels. Houd er rekening mee dat de maateenheid van invloed is op de grootte van de uiteindelijke afbeelding. Klik op de OK-knop.

Stap 3

Plak de afbeelding met de toetsen Ctrl + V. De afbeelding wordt toegevoegd aan het gemaakte canvas op een nieuwe laag. Om de positie van de foto aan te passen, drukt u op de V-toets en plaatst u de cursor erop. Houd de linkermuisknop ingedrukt. Sleep de foto naar de gewenste locatie. Druk op Ctrl + Shift + S om uw wijzigingen op te slaan. Geef het bestand een nieuwe naam. Opslaan in.png- of.jpgG-indeling met maximale kwaliteit 12.

Stap 4

Je kunt anders handelen. Als u de beeldverhouding wilt behouden tijdens het bewerken van de afbeeldingsgrootte, drukt u op Ctrl + Alt + I. Voer nieuwe waarden in de velden voor afbeeldingslengte in. De waarde in het breedteveld zal zichzelf veranderen, proportioneel aan de bestaande. Klik op de OK-knop.

Stap 5

Als u zeker weet dat u de beeldverhouding kunt negeren bij het bewerken van de afbeeldingsgrootte, drukt u op Ctrl + Alt + C. Wijzig de waarden in zowel de lengte- als de breedtevelden. Klik op de knop Ok en sla de afbeelding op.

Stap 6

Wijzig de beeldverhouding van uw foto door de afbeelding bij te snijden. Druk op de toets C. In het veld onder het hoofdmenu stelt u de lengte en breedte in maateenheden in. Markeer het gewenste deel van de afbeelding en druk op Enter. De afbeelding wordt bijgesneden. Formaat wijzigen zoals hierboven.

Stap 7

Wijzig de resolutie (ook wel formaat genoemd) van de afbeelding. Druk op de toetscombinatie Ctrl + Shift + S. Selecteer degene die u wilt in de lijst met indelingen. Sla de afbeelding op in een nieuw formaat.

Stap 8

Gebruik het ACDSee-editorprogramma. Open er een foto in. Dubbelklik op het fotopictogram en het wordt in het programma geladen. Druk op Ctrl + F of klik met de rechtermuisknop om het contextmenu te openen. Klik op "Wijzigen" en vervolgens op "Bestandsindeling converteren". Stel het formaat van de foto in. Wijzig indien nodig de voorgestelde instellingen. Sla de foto op.

Aanbevolen: