Niet-afdrukbare Tekens Verwijderen

Inhoudsopgave:

Niet-afdrukbare Tekens Verwijderen
Niet-afdrukbare Tekens Verwijderen

Video: Niet-afdrukbare Tekens Verwijderen

Video: Niet-afdrukbare Tekens Verwijderen
Video: 02 OpenOffice Writer : Niet afdrukbare tekens 2024, April
Anonim

Bij het samenstellen en bewerken van documenten in een teksteditor Microsoft Word, is het mogelijk om extra documentopmaaktekens te gebruiken. Ze worden niet afgedrukt, maar alleen aanwezig op het scherm en in de opdrachten voor het opmaken van het document. De weergave van dergelijke pictogrammen kan in elke fase van het maken en bewerken van tekst worden in- en uitgeschakeld.

Niet-afdrukbare tekens verwijderen
Niet-afdrukbare tekens verwijderen

Noodzakelijk

Microsoft Word 2007 teksteditor

instructies:

Stap 1

Schakel de weergavemodus van de paginastructuur uit. In deze modus plaatst de grafische editor labels voor secties, subsecties en alinea's met tekst. Ze worden niet afgedrukt, maar dienen voor de meest visuele weergave van de structuur van het document en kunnen bijvoorbeeld handig zijn bij het samenstellen van de inhoudsopgave van een document. U kunt de weergave van niet-afdrukbare structuuropmaaktekens uitschakelen door te klikken op het pictogram voor een andere weergaveoptie (bijvoorbeeld "pagina-indeling") in de rechterbenedenhoek van het scherm, links van de schuifregelaar voor paginaschaal. Dezelfde schakelaars voor de weergavemodus worden gedupliceerd in het editormenu op het tabblad "Weergave" in het gedeelte "Documentweergavemodi" - u kunt ze gebruiken.

Stap 2

Schakel de weergave van "alle tekens" uit - hierdoor worden de pictogrammen die eenvoudige en doorlopende spaties in de tekst markeren, alinea-eindes, tabs en andere dienstmarkeringen die de structuur van het document vormen, maar niet worden afgedrukt, van het scherm verwijderd. Dit kan worden gedaan door op het bijbehorende pictogram in het editormenu te klikken - het wordt in het gedeelte "Alinea" van het tabblad "Home" geplaatst.

Stap 3

Schakel indien nodig de weergave van opmaaktekens op het scherm in de editorinstellingen uit. Open hiervoor eerst het hoofdmenu van Word - klik op de grote ronde "Office"-knop in de linkerbovenhoek van het venster. Klik op de rechthoekige knop Word-opties rechtsonder. Op deze manier krijgt u toegang om de instellingen van de teksteditor te wijzigen.

Stap 4

Selecteer de regel "Weergeven" in de lijst in het linkerdeelvenster van het instellingenvenster en schakel de selectievakjes uit van de sectie met de kop "Altijd deze opmaaktekens weergeven". Het is niet nodig om alle markeringen te verwijderen - verwijder alleen die markeringen die uw werk met documenten verstoren. Als alles klaar is, klikt u op de knop "OK" in de rechterbenedenhoek.

Aanbevolen: