Schijffouten In Windows XP Herstellen

Inhoudsopgave:

Schijffouten In Windows XP Herstellen
Schijffouten In Windows XP Herstellen

Video: Schijffouten In Windows XP Herstellen

Video: Schijffouten In Windows XP Herstellen
Video: CheckDisk 1.2 2024, April
Anonim

In het werk van elke computerschijf kunnen vroeg of laat fouten en storingen optreden. Elke ervaren gebruiker weet dat om dergelijke situaties te voorkomen, het noodzakelijk is om de schijf regelmatig op fouten te controleren, en hun tijdige eliminatie zal de computer betrouwbaarder maken en uw gegevens beschermen. In Microsoft Windows XP kan dit met een paar muisklikken met behulp van standaardprogramma's.

Windows-fout
Windows-fout

Noodzakelijk

Windows XP-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Selecteer een schijf. Om een schijfcontrole op fouten uit te voeren, moet u deze eerst selecteren. Open hiervoor "Deze computer" en u ziet alle beschikbare logische stations. Bedenk welke het nodig heeft.

Mijn computer
Mijn computer

Stap 2

Opties configureren en uitvoeren. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde station en selecteer Eigenschappen. Open het tabblad "Service" in het weergegeven venster. Daarin moet u de verificatie-opties selecteren. Er zijn twee opties om uit te kiezen: "Systeemfouten automatisch oplossen" en "Beschadigde sectoren controleren en repareren". U kunt beide tegelijk installeren. Nadat de opties zijn geselecteerd, klikt u op de knop "Start".

Opties instellen
Opties instellen

Stap 3

Wacht op voltooiing. De controlebewerking kan lang duren. De voortgang wordt weergegeven in het huidige venster. Als u klaar bent, verschijnt er een bericht op het scherm.

Aanbevolen: