Hoe Een Harde Schijfpartitie Te Kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijfpartitie Te Kopiëren
Hoe Een Harde Schijfpartitie Te Kopiëren

Video: Hoe Een Harde Schijfpartitie Te Kopiëren

Video: Hoe Een Harde Schijfpartitie Te Kopiëren
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Het overbrengen van inhoud van een oude harde schijf naar een nieuwe is een lang proces. Dit is vooral het geval wanneer er geen behoefte is om het besturingssysteem opnieuw te installeren. Je kunt het besturingssysteem immers niet zomaar kopiëren, want daarna start het gewoon niet meer op. Ondanks al het gedoe van deze procedure, is er een manier waarmee u snel informatie naar een andere harde schijf kunt overbrengen, namelijk de partitie van de harde schijf met alle inhoud kopiëren.

Hoe een harde schijfpartitie te kopiëren
Hoe een harde schijfpartitie te kopiëren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Norton PartitionMagic-programma;
  • - Norton Ghost-programma.

instructies:

Stap 1

Voor de bediening heeft u de Norton PartitionMagic harddrive-software nodig. Zoek het op internet, download en installeer het op uw computer.

Stap 2

Voordat u de bewerking start, moet de tweede harde schijf waarnaar de partitie wordt gekopieerd, op uw computer worden geïnstalleerd. Start Norton PartitionMagic. In het hoofdmenu is er een sectie "Selecteer een taak". Zoek de optie "Sectie kopiëren" in deze sectie. Het eerste venster dat verschijnt, bevat inleidende informatie. Lees het en ga verder.

Stap 3

In het volgende venster wordt een lijst met secties weergegeven. Klik met de linkermuisknop op het gedeelte dat u wilt kopiëren. Op deze manier wordt de sectie gemarkeerd. Ga dan verder. U ziet een venster waarin u de harde schijf selecteert waarnaar de partitie moet worden gekopieerd en vervolgens verder gaat.

Stap 4

Er verschijnt een ander venster waarin u op "Voltooien" klikt. Het proces van het kopiëren van de partitie naar een andere harde schijf wordt gestart. Het enige wat u hoeft te doen is wachten tot de bewerking is voltooid, waarvan de duur zowel afhangt van de parameters van de harde schijf als van de capaciteit van de gekopieerde partitie.

Stap 5

Norton Ghost is ook een goed programma voor het kopiëren van partities. Zoek het op internet en download het. Het programma wordt betaald, maar er is een triviale gebruiksperiode, namelijk 30 dagen. Installeer de applicatie op de harde schijf van uw computer.

Stap 6

Start Norton Ghost. Selecteer vervolgens "Service" in het programmamenu en vervolgens - "Harde schijf kopiëren". De "Wizard" wordt gestart, die u door de procedure voor het kopiëren van de sectie zal leiden. Het werkingsprincipe is hetzelfde als bij het eerste programma. Selecteer het gedeelte dat u wilt kopiëren. Selecteer vervolgens een andere harde schijf waarnaar de partitie wordt gekopieerd en start de bewerking.

Aanbevolen: