Hoe Nummers Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Nummers Te Verwijderen
Hoe Nummers Te Verwijderen

Video: Hoe Nummers Te Verwijderen

Video: Hoe Nummers Te Verwijderen
Video: 7.4 een contactpersoon verwijderen 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van tekstdocumenten wordt vaak gebruik gemaakt van nummering. Dit kan de nummering zijn van pagina's of items in een lijst. De principes van het maken, bewerken en verwijderen van nummering lijken erg op elkaar in verschillende teksteditors. Een van de meest populaire teksteditors is MS Word. Als u een andere teksteditor gebruikt, zijn uw acties vergelijkbaar met die hieronder beschreven, alleen de namen van de menu-items en hun locatie zullen verschillen.

Hoe nummers te verwijderen
Hoe nummers te verwijderen

Noodzakelijk

Computer, MS Word-editor, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Om paginering te bewerken of te verwijderen, gaat u naar het kop- en voettekstgebied - dit zijn de velden boven en onder aan elke pagina van uw document. De voettekst wordt gebruikt om informatie weer te geven die zichtbaar is op elke pagina van het document (dit kan het paginanummer, de voor- en achternaam van de auteur, de titel van het document en een afbeelding zijn, bijvoorbeeld een bedrijfslogo).

Stap 2

Om naar de koptekst te gaan, dubbelklikt u op de koptekst of het paginanummer, of klikt u met de rechtermuisknop op het cijfer van het paginanummer. U kunt naar het bewerken van kop- en voetteksten gaan via het menu "Invoegen" - Koptekst (of Voettekst) ". Klik nu op het menu-item "Verwijder koptekst", en alle paginanummers van het document worden verwijderd.

Stap 3

Een andere gemakkelijke manier om nummering te verwijderen, is door naar Invoegen> Paginanummers> Paginanummers verwijderen te gaan.

Stap 4

Als u alleen het nummer van het voorblad (van de eerste pagina) wilt verwijderen, gaat u naar het tabblad Bestand> Pagina-instelling> Papierbron. Zoek hier het item "Onderscheid eerste paginakopteksten en -voetteksten" en vink het aan. Of via het "Pagina-indeling" - Pagina-instelling "menu en op hetzelfde" Papierbron "tabblad, vink het" Onderscheid eerste pagina kop- en voetteksten "item aan. Nu wordt de nummering niet weergegeven op de titelpagina.

Stap 5

Om de automatische nummering van de lijst te annuleren, verwijdert u het overbodige item met de Backspace-knop. Om de nummering van de lijst te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de cijfers van het nummer van een van de items en selecteert u "Nummering" - "Nee".

Aanbevolen: