Hoe De Ide-lus Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe De Ide-lus Aan Te Sluiten
Hoe De Ide-lus Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Ide-lus Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Ide-lus Aan Te Sluiten
Video: Als je dit GEHEIM hebt geleerd, gooi je de plastic fles nooit meer weg! 2024, Mei
Anonim

IDE-harde schijven, cd-rom-drives en cd-rom-drives worden in veel kleinere hoeveelheden geproduceerd dan vroeger. Het is moeilijk om een plaats te vinden voor dergelijke apparaten in nieuwe systeemeenheden. U kunt echter nog steeds computers vinden die dit type connector gebruiken. Bij het aansluiten moet je rekening houden met enkele features.

Hoe de ide-lus aan te sluiten
Hoe de ide-lus aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Zoek de IDE-kabelconnector op uw cd-/dvd-station - het ziet eruit als een rechthoek met twee rijen korte pinnen, 40 in totaal. Strikt genomen is de naam van IDE niet helemaal juist, en onthoud voor het geval dat de rest van de namen van deze interface: PATA, EIDE, Parallel ATA. Dit zal u helpen bij het kiezen en kopen van de gewenste trein in de winkel.

Stap 2

Zet uw computer uit en trek de stekker uit het stopcontact. Raak de radiator aan voordat u de kap van de systeemeenheid verwijdert om statische elektriciteit te ontladen, die de elektronische componenten van de computer kan beschadigen. Verwijder de zijkap van de systeemeenheid.

Stap 3

Zoek eerst de IDE-connector op het moederbord waarop u het lint wilt aansluiten. Op verschillende modellen kan het IDE-aansluitblok op een andere plaats zitten, soms is deze connector naar de zijkant uitgeschoven.

Stap 4

Neem uw IDE-lintkabel. Je ziet er drie connectoren op, met een verder weg van de andere twee. Het is dit dat moet worden aangesloten op het aansluitpunt op het moederbord. Als er niet één, maar twee connectoren op het bord zijn, kunt u elke gewenste connector gebruiken.

Stap 5

Sluit de IDE-kabelconnector aan op het moederbord. Merk op dat het blok dat de pinnen omringt een kleine inkeping heeft. En op het plastic gedeelte van de kabel zit precies hetzelfde uitsteeksel. Draai het lint om naar de juiste kant en plaats het. Het kost niet veel moeite - als je het overdrijft, kan het moederbord kapot gaan.

Stap 6

Verbind nu het apparaat met de IDE-aansluiting. In tegenstelling tot nieuwere schijven en harde schijven, die zijn aangesloten met een dunne SATA-kabel en niet verkeerd kunnen worden aangesloten, vereisen IDE-connectoren zorg. In de buurt van de plaats voor de kabel bevindt zich een groep contacten in de vorm van zes pinnen. Ze worden meestal aangeduid met CS / MA / SL. Als je goed kijkt, kunnen de twee contacten worden gesloten door een plastic jumper die een jumper wordt genoemd.

Stap 7

Als uw lintkabel slechts één apparaat kan aansluiten, verwijdert u de jumper en sluit u de kabel met een van de vrije connectoren aan op uw diskettestation of harde schijf. Als je meerdere schijven hebt en degene die je wilt, werkt niet, probeer dan een andere connector.

Aanbevolen: