Hoe Het RAM-geheugen Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen Te Overklokken?
Hoe Het RAM-geheugen Te Overklokken?

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Overklokken?

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Overklokken?
Video: Overclocking RAM – How To Safely Overclock Memory on Intel or AMD 2024, Mei
Anonim

Vaak rijzen er vragen over hoe u uw pc, namelijk RAM, kunt overklokken. Opgemerkt moet worden dat er momenteel veel manieren zijn om RAM op computers te overklokken. Om dit proces uit te voeren, moet u strikte instructies volgen.

Hoe het RAM-geheugen te overklokken?
Hoe het RAM-geheugen te overklokken?

Noodzakelijk

Internet, BIOS, pc, Windows, software

instructies:

Stap 1

Eerst moet je de instructies voor het bestaande moederbord bestuderen. Zoek in de tekst de menu-items over het BIOS-systeem, dat verantwoordelijk is voor de vermenigvuldigingsfactor en FSB-frequentie. Er zijn gevallen waarin er niets in het BIOS staat of er iets soortgelijks is, maar het is niet helemaal duidelijk, dan moet je kijken welke jumpers op het moederbord zitten. De functie van bepaalde jumpers vind je ook in de handleiding van het moederbord.

Er zijn echter situaties waarin niet elke fabrikant de juiste instructies geeft.

Stap 2

Als de instructies niet bij de hand zijn, kunt u proberen alle informatie op het moederbord te vinden (de borden hebben vaak een lijst met jumpers en de betekenis van hun posities) of gewoon de instructies op internet vinden, op de website van de fabrikant.

Stap 3

Verder over de instellingen.

Alle instellingen en jumpers kunnen worden gewijzigd, maar uiteraard binnen redelijke grenzen. Het wordt bijvoorbeeld niet aanbevolen om de FSB-frequentie of de vermenigvuldigingsfactor onmiddellijk met 2 keer te verhogen. Alle operaties moeten met de grootste zorg worden uitgevoerd, het is beter om de frequentie geleidelijk te verhogen, met 10-15%. In het geval dat Windows is gestopt met laden, is het noodzakelijk om het overklokken naar het origineel te verlagen of de spanning op de processor te verhogen.

Stap 4

Nadat Windows succesvol is opgestart, moet u alles grondig testen. Het BIOS geeft alleen de echte buswaarde weer, niet de vermenigvuldigde. Houd er rekening mee dat als uw systeem met tussenpozen werkt, zelfs zonder overklokken (bevriest helemaal, "blauwe schermen" verschijnen, enz.), dan is het overklokken van de processor ten strengste verboden, de oorzaak van alle problemen.

Aanbevolen: