Hoe Verwijderde Bestanden Te Herstellen

Hoe Verwijderde Bestanden Te Herstellen
Hoe Verwijderde Bestanden Te Herstellen

Video: Hoe Verwijderde Bestanden Te Herstellen

Video: Hoe Verwijderde Bestanden Te Herstellen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Maart
Anonim

Iedereen wordt geconfronteerd met een situatie waarin de meest waardevolle informatie plotseling per ongeluk wordt verwijderd. En het maakt niet uit wat voor soort bestanden het zijn - favoriete foto's van een reis naar de zee, of vele jaren werk aan een proefschrift - de emoties komen in de regel hetzelfde naar voren. Welnu, nadat de eerste aanval van verdriet en paniek is verdwenen, is er een sterk verlangen om verwijderde bestanden te herstellen.

Hoe verwijderde bestanden te herstellen
Hoe verwijderde bestanden te herstellen

Kan dit? In de regel is dit heel goed mogelijk, en zelfs niet moeilijk, wanneer een onervaren gebruiker denkt dat informatie onherroepelijk is vernietigd. Het belangrijkste is om twee grote wetten voor succesvol herstel van verloren informatie te onthouden:

Wet 1: raak niets anders aan! Gevonden het verwijderen van bestanden die u wilt? Elke volgende actie kan de informatie uiteindelijk vernietigen, zelfs als deze voorheen zonder veel moeite kon worden hersteld. Het is dus het beste om gewoon bij de computer vandaan te stappen en naar Wet 2 te gaan.

Wet 2: ga naar een specialist! Deze wet is in sterkere mate zelfs niet van toepassing op "dummies" - dat doen ze instinctief. Het betreft degenen die denken een beetje te weten over "al deze techniek". Deze mensen komen meestal in de verleiding om zelf te proberen gegevens te herstellen. Het resultaat is in de regel betreurenswaardig - een specialist die zich uiteindelijk toch zal moeten wenden, zal alleen zijn handen in de lucht steken en de gegevens zullen volledig verloren gaan.

Laten we in meer detail de situaties bekijken waarin u verwijderde bestanden mogelijk moet herstellen.

1. Per ongeluk op "bestand verwijderen" geklikt. De zaak is de eenvoudigste en veiligste: in moderne systemen wordt het bestand niet onherroepelijk verwijderd, maar in de prullenbak geplaatst. Van daaruit kun je hem gemakkelijk en veilig verwijderen, daarna het koude zweet van je voorhoofd vegen en verder werken. Dit is misschien de enige actie die kan worden uitgevoerd voordat contact wordt opgenomen met specialisten.

Valkuilen: helaas past de Prullenbak niet in te grote bestanden, evenals bestanden op verwisselbare media zoals diskettes of flashdrives.

2. De schijf is geformatteerd of de partitionering van logische volumes is gewijzigd. In dit geval is de uitvoering van de Eerste Wet van bijzonder belang. Het feit is dat tijdens het formatteren de informatie op de schijf niet wordt vernietigd, maar dat de ruimte die door de bestanden wordt ingenomen, wordt gemarkeerd als "vrij" voor het systeem. Het voordeel van deze situatie: als u direct actie onderneemt, kunnen de gegevens snel, volledig en zonder verlies worden hersteld. Nadeel: elke opname op schijf wordt uitgevoerd op de "vrije" ruimte, waar onze onschatbare informatie zich daadwerkelijk bevindt. En opnemen kan niet alleen door het kopiëren van bestanden door de gebruiker. Bijna alle programma's, inclusief Windows zelf, schrijven periodiek iets naar schijf: tijdelijke gegevens, autosave en dergelijke, informatieblokken die nodig zijn voor hun werking. Daarom is elke seconde van computergebruik beladen met een afname van de kansen op informatieherstel: wat als Windows nu een geplande schijfdefragmentatie start, waarna het volledig onmogelijk zal zijn om zinvolle informatie te vinden in de "gratis" ruimte? Zet uw computer zo snel mogelijk uit en ga naar een specialist!

Om dezelfde redenen kunnen de gevolgen van het gebruik van verschillende programma's van internet die zijn ontworpen om gegevens te herstellen, triest zijn. Als je jezelf niet als een ervaren professional beschouwt, kun je het beter niet proberen. Wat het onbekende programma zal herstellen is een grote vraag. Maar eindelijk de rest van uw gegevens wissen, bovendien belonen met een luxe set virussen is eenvoudig.

3. De schijf is fysiek defect. Hier - onmiddellijk naar de specialisten, en hoe minder pogingen om een computer met een defecte schijf aan te zetten, hoe groter de kans op herstel. Als de aandrijving spanningsloos is, wordt het in ieder geval niet erger. En als hij iets probeert te lezen of te schrijven, dan kunnen deze pogingen gemakkelijk alles vernietigen wat nog te redden valt.

Aanbevolen: