Hoe Een Optocoupler Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Optocoupler Te Controleren?
Hoe Een Optocoupler Te Controleren?

Video: Hoe Een Optocoupler Te Controleren?

Video: Hoe Een Optocoupler Te Controleren?
Video: Opto-Couplers Theory and Circuits 2024, April
Anonim

Een optocoupler of optocoupler bestaat uit een emitter en een fotodetector, van elkaar gescheiden door een laag lucht of een transparante isolerende stof. Ze zijn niet elektrisch met elkaar verbonden, waardoor het apparaat kan worden gebruikt voor galvanische scheiding van circuits.

Een optocoupler controleren?
Een optocoupler controleren?

instructies:

Stap 1

Sluit het meetcircuit volgens het type aan op de fotodetector van de optocoupler. Als de ontvanger een fotoweerstand is, gebruik dan een gewone ohmmeter en de polariteit is niet belangrijk. Als u een fotodiode als ontvanger gebruikt, sluit dan een microampèremeter aan zonder stroombron (plus op de anode). Als het signaal wordt ontvangen door een n-p-n fototransistor, sluit dan een schakeling aan bestaande uit een weerstand van 2 kilo-ohm, een 3 volt batterij en een milliampèremeter, en sluit de batterij met een plus aan op de transistorcollector. Als de fototransistor een pnp-structuur heeft, keer dan de polariteit van de batterijaansluiting om. Om de fotodynistor te testen, maakt u een circuit van een 3 V-batterij en een 6 V, 20 mA-gloeilamp, en verbindt u deze met een plus met de anode van de dinistor.

Stap 2

In de meeste optocouplers is de emitter een LED of een gloeilamp. Pas de nominale spanning toe op de gloeilamp in elke polariteit. Als alternatief kan een wisselspanning worden toegepast waarvan de effectieve waarde gelijk is aan de bedrijfsspanning van de lamp. Als de emitter een LED is, zet er dan een spanning van 3 V op via een weerstand van 1 kΩ (plus op de anode).

Stap 3

De optocoupler is operationeel als, wanneer de zender wordt ingeschakeld, de aflezingen van het meetinstrument veranderen, en wanneer het wordt uitgeschakeld, worden de aflezingen hetzelfde als voorheen. De uitzondering is de dinistor optocoupler: na het loskoppelen van de emitter zal de fotodinistor open zijn. Om deze te sluiten, even de stroomtoevoer naar het meetcircuit loskoppelen.

Stap 4

Controleer de isolatieweerstand nadat u zeker weet dat de optocoupler werkt. Demonteer het meetcircuit en schakel vervolgens de ohmmeter in op de meest gevoelige grens. Sluit de meetsnoeren van het instrument aan tussen de ingangs- en uitgangscircuits van de optocoupler in alle kabelcombinaties en in beide polariteiten. Raak de sondes niet met uw vingers aan - er zal geen elektrische schok optreden, maar de meetwaarden kunnen vervormd zijn. In alle gevallen dient het toestel oneindig te tonen.

Aanbevolen: