Hoogtepunten Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoogtepunten Maken In Photoshop
Hoogtepunten Maken In Photoshop

Video: Hoogtepunten Maken In Photoshop

Video: Hoogtepunten Maken In Photoshop
Video: How to create stylish highlights in Photoshop CC 2020! 2024, April
Anonim

Geanimeerde foto's zien er erg mooi uit. Geanimeerde hoogtepunten zien er vooral indrukwekkend uit op foto's met sieraden of sieraden, gegoten als in de zon. Laten we eens kijken hoe je een lensflare kunt maken en deze kunt animeren met behulp van het voorbeeld van een ringetje.

Hoogtepunten maken in Photoshop
Hoogtepunten maken in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open het document met onze ringlet, het is beter om een klein formaat te kiezen, 100x100 pixels is genoeg voor ons. Maak een nieuwe laag en noem deze "Flare3". Zet de hoofdkleur op lichtgeel. Selecteer "Spiegelverloop" en sleep het over de laag.

Stap 2

Nu moet de resulterende lensflare Gaussiaans vervagen zijn. Selecteer en geef de vervagingsstraal een waarde van 4 pixels. Selecteer de overvloeimodus "Scherm" en verlaag de dekking naar 55%.

Stap 3

Dupliceer onze laag door deze naar de knop Nieuwe laag maken te slepen en noem de nieuwe laag "Flare2". Draai onze lensflare horizontaal om door Bewerken -> Transformeren te kiezen.

Stap 4

Maak "Flare1" actief en selecteer het buitenste deel van de ring met het gereedschap "Rechte Lasso". Klik vervolgens op "Laagmasker toevoegen". De schittering die niet door de ring gaat, wordt verborgen door ons masker. U moet de laag met het masker ontkoppelen door op het paperclippictogram te klikken. Activeer "Flare2" en selecteer het binnenste deel van de ringlet, druk op "Laagmasker toevoegen". Klik nogmaals op de paperclip.

Stap 5

Maak een nieuwe laag "Flare3". Kies Bewerken -> Vullen in het menu. Stel de vulkleur in op 50% grijs. Ga vervolgens naar Filter -> Rendering -> Flare en verander de parameters totdat we het gewenste resultaat hebben bereikt. Verplaats nu de markering naar links en omhoog in de ring. Kopieer deze laag en noem de nieuwe laag "Flare4". Draai de markering 65o (Bewerken -> Vrije transformatie).

Stap 6

Open het animatiepaneel of ga naar ImageReady. Schakel de zichtbaarheid van de lagen "Flare3" en "Flare4" uit. We activeren de eerste laag (namelijk de laag, niet het masker). En verplaats de markering naar links met het gereedschap Verplaatsen. We zorgen ervoor dat de schittering volledig wordt verborgen onder het masker. Doe hetzelfde met de markering op de tweede laag, verplaats deze naar rechts.

Stap 7

Vervolgens moeten we een tweede frame maken in het animatiepaneel. Klik hiervoor op de knop "Maak een kopie van de geselecteerde frames". We doen dezelfde manipulaties met de hooglichten, verplaatsen alleen de lensflare van de eerste laag naar rechts en van de tweede - naar links.

Stap 8

Nu selecteren we "Maak tussenliggende frames". We activeren het tweede frame van onze animatie en voor dit frame maken we de laag "Flare3" zichtbaar. We activeren het derde frame en daarvoor leiden we de laag "Flare4" af van onzichtbaarheid.

Stap 9

Het blijft om de weergavetijd voor het laatste animatieframe in te stellen. Laat de waarde 2 seconden zijn. Welnu, we hebben de lensflare gemaakt en geanimeerd.

Aanbevolen: