Hoe Maak Je 2 Muizen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je 2 Muizen
Hoe Maak Je 2 Muizen

Video: Hoe Maak Je 2 Muizen

Video: Hoe Maak Je 2 Muizen
Video: 🐁 Muis als huisdier? Hoe is dat? 2024, April
Anonim

Soms wordt het nodig om de mogelijkheid te bieden om een computer te besturen met twee muizen tegelijk. Zo kan de docent bijvoorbeeld snel ingrijpen in het handelen van de leerling. Hiervoor is geen extra software nodig.

Hoe maak je 2 muizen
Hoe maak je 2 muizen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd niet DOS, Windows 95, Windows 98 of Linux is met een kernelversie van minder dan 2.4.

Stap 2

Koop een tweede muis. Het moet een USB-interface hebben.

Stap 3

Ongeacht op welke poort het eerste aanwijsapparaat is aangesloten (COM, PS/2 of USB), zorg ervoor dat u de tweede aansluit op een beschikbare USB-poort.

Stap 4

Zorg ervoor dat u de computer nu met twee aanwijsapparaten tegelijk kunt bedienen. Het is waar dat de pijl op het scherm gebruikelijk is.

Stap 5

Wen aan de logica waar twee muizen mee werken. Als u er twee tegelijk verplaatst, wordt de snelheid en bewegingsrichting van de pijl helemaal niet bepaald door het verschil in de bewegingsvectoren van elk van hen. De regel is veel eenvoudiger: wie de manipulator begon te bewegen, bestuurt later de pijl. Om de controle over te nemen, moet u de muis even stoppen en dan verder bewegen. Het algoritme van de reactie van de computer op de rotatie van het muiswiel is vergelijkbaar.

Stap 6

Onthoud dat in eerdere versies van Linux-besturingssystemen met een 2.4-kernel zelfs één USB-aanwijsapparaat in sommige gevallen alleen werkt als een tweede PS/2-muis is aangesloten.

Stap 7

Als uw auto niet genoeg USB-poorten heeft, gebruikt u een USB-hub om een extra aanwijsapparaat aan te sluiten. Overbelast het in geen geval.

Stap 8

Sluit desgewenst meer dan twee muizen aan - zoveel als er vrije USB-poorten zijn - plus één in de PS/2-connector. Een dergelijke configuratie heeft geen praktische toepassing, dus het kan alleen worden gebouwd omwille van een komisch experiment.

Stap 9

Probeer geen tweede muis aan te sluiten op de PS/2-toetsenbordconnector - dit zal niet werken.

Stap 10

Sluit manipulatoren met COM- en USB-interfaces zowel aan als de computer uit en aan, met de PS/2-interface - alleen als deze uit staat.

Stap 11

Voor educatieve of humoristische doeleinden is het soms handig om een draadloze als tweede manipulator te gebruiken.

Aanbevolen: