Hoe Het RAM-geheugen Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen Te Wissen
Hoe Het RAM-geheugen Te Wissen

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Wissen

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Wissen
Video: How to Clear Memory and Boost RAM on Windows 10 | 2020 2024, Mei
Anonim

Heel vaak lanceren gebruikers, inclusief een computer en zonder het te weten, een groot aantal programma's en services die volledig overbodig zijn in hun werk. Dit leidt ertoe dat na een tijdje de snelheid van de computer afneemt, wat zich uit in zijn periodieke of volledige "bevriezing". Dit laatste is te wijten aan het feit dat het vrije RAM-geheugen opraakt en het systeem wordt gedwongen toegang te krijgen tot het wisselbestand op de harde schijf die wordt gebruikt om delen van programma's en gegevensbestanden op te slaan die niet in het RAM passen. Om dergelijke problemen te voorkomen, volstaat het om enkele regels te volgen en speciale hulpprogramma's te gebruiken.

Hoe het RAM-geheugen te wissen
Hoe het RAM-geheugen te wissen

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u ervoor zorgen dat de onderbrekingen in het werk precies verband houden met een gebrek aan RAM. De eenvoudigste manier is om de taakbeheerder te bellen en te kijken naar de hoeveelheid toegewezen geheugen. Wanneer de hoeveelheid toegewezen geheugen de grootte van het RAM-geheugen van uw computer overschrijdt, gebruikt het systeem het wisselbestand. Als u een redelijk gevorderde gebruiker bent, kunt u naar het tabblad "Processen" gaan en ze sorteren op de grootte van het bezette geheugen. Ongebruikte processen kunnen worden gestopt. Tegelijkertijd moet u er zeker van zijn dat de voltooiing van het proces niet leidt tot storingen in de computer. De bovenstaande methode om het RAM-geheugen te wissen is alleen operationeel, de resultaten worden maximaal bewaard totdat de computer opnieuw wordt opgestart.

Venster Windows Taakbeheer
Venster Windows Taakbeheer

Stap 2

Als u het RAM-geheugen voortdurend moet opschonen, kunt u het hulpprogramma msconfig gebruiken (Start-> Uitvoeren). Hiermee kunt u onnodige services stoppen, sommige programma's verwijderen van het opstarten en de gemaakte systeemwijzigingen opslaan. Nogmaals, wees voorzichtig en voorzichtig - het afsluiten van services of het uitvoeren van programma's kan ook leiden tot onaangename crashes.

Fig 2. Het msconfig-hulpprogrammavenster
Fig 2. Het msconfig-hulpprogrammavenster

Stap 3

Ten slotte is de gemakkelijkste manier om te voorkomen dat het geheugen vol raakt, door speciale programma's te gebruiken om het RAM-geheugen op te schonen en in goede staat te houden. "RAM Saver Pro" is bijvoorbeeld een hulpmiddel voor professionele bewaking, opschoning en optimalisatie van RAM. Dient om de prestaties van het besturingssysteem te verbeteren, RAM vrij te maken van stuurprogramma's en MS Windows-processen voor toepassingen die maximale CPU en RAM vereisen. Daarnaast is er ook "MaxRAMFree" - een programma voor het opschonen van RAM. Het hulpprogramma kan het RAM-geheugen na een bepaalde tijd automatisch wissen voor een bepaald aantal megabytes, en hiervoor zijn er twee opties tegelijk die kunnen samenwerken of geheugen kunnen defragmenteren wanneer een bepaalde belastingsdrempel wordt bereikt. "MaxRAMFree" plaatst zijn pictogram in het systeemvak (gebied op de taakbalk van het Windows-besturingssysteem), van waaruit u ook het proces van het wissen van het RAM-geheugen naar een van de ingestelde niveaus kunt starten.

Aanbevolen: