Een Video Comprimeren

Inhoudsopgave:

Een Video Comprimeren
Een Video Comprimeren

Video: Een Video Comprimeren

Video: Een Video Comprimeren
Video: How to Shrink a Video File Size Without Losing Quality 2024, Mei
Anonim

Elk frame van digitale video dat wordt afgespeeld op pc's, zoals elke digitale foto, neemt vrij veel geheugen in beslag. Om het mogelijk te maken om video op moderne media op te slaan, wordt deze gecomprimeerd met speciale algoritmen. Video-opnameapparatuur, video-opnameprogramma's en het opnemen van videogames kunnen uitgepakte video's maken die zeer grote volumes in beslag nemen. Voor gemakkelijk verder gebruik is het logisch om de video te comprimeren.

Een video comprimeren
Een video comprimeren

Het is nodig

freeware VirtualDub-programma

instructies:

Stap 1

Open het videobestand in de VirtualDub-editor. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + O of gebruikt u het hoofdmenu van de toepassing door de items "Bestand" en "Videobestand openen …" te selecteren. Het dialoogvenster "Videobestand openen" wordt weergegeven. Geef daarin het pad naar de gewenste map op. Markeer een videobestand in de lijst. Klik op de knop "Openen". U kunt het bestand ook slepen en neerzetten in het VirtualDub-venster vanuit Verkenner of Bestandsbeheer.

Stap 2

Stel de volledige videostreamverwerkingsmodus in. Klik in het hoofdmenu op het item "Video" en vink vervolgens het vakje aan bij het item "Volledige verwerkingsmodus".

Stap 3

Activeer de volledige verwerkingsmodus voor audiostreams. Selecteer het item "Audio" in het menu en vink het item "Volledige verwerkingsmodus" aan.

Stap 4

Selecteer en configureer een encoder voor de videostream. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + P, of klik op de items "Video" en "Compressie …" van het hoofdmenu. Selecteer in de lijst van het dialoogvenster "Videocompressie selecteren" de codec van uw voorkeur. Klik op de knop "Configureren". Er wordt een dialoogvenster geopend voor het configureren van de parameters van de encoder. Stel de compressiekwaliteit, gegevenssnelheid, keyframesnelheid in. Klik in beide dialoogvensters op de knop "OK".

Stap 5

Selecteer en configureer een encoder voor de audiostream. Gebruik de items "Audio" en "Compressie …" van het hoofdmenu om het dialoogvenster "Selecteer audiocompressie" weer te geven. Aan de linkerkant van dit dialoogvenster staat een lijst met audio-encoders. Markeer uw favoriete codec. De lijst aan de rechterkant toont een lijst met gegevenscompressiemodi die door de codec worden ondersteund. Kies er een van. Klik op de knop "OK".

Stap 6

Comprimeer de video. Druk op de F7-toets of selecteer de items "Bestand" en "Opslaan als AVI …" in het menu. Geef de map op voor het opslaan van het bestand en de naam ervan. Klik op de knop "Opslaan". Het proces van het comprimeren van de video en het opnemen naar het opgegeven bestand begint. De voortgang met de uitvoer van statistische informatie wordt weergegeven in het dialoogvenster "VirtuaDub-status". Wacht tot de bewerking voor het opslaan van het bestand is voltooid.

Aanbevolen: