Resolutie Wijzigen?

Inhoudsopgave:

Resolutie Wijzigen?
Resolutie Wijzigen?

Video: Resolutie Wijzigen?

Video: Resolutie Wijzigen?
Video: resolutie wijzigen foto lage kwaliteit 2024, Maart
Anonim

De resolutie die op de monitor is ingesteld, is mogelijk niet altijd handig voor de gebruiker. Om het werken op de computer voor de gebruiker zo comfortabel mogelijk te maken, biedt elke pc de mogelijkheid om de schermresolutie te wijzigen.

Resolutie wijzigen?
Resolutie wijzigen?

Het is nodig

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

U hoeft geen computergoeroe te zijn om de resolutie van het beeld dat op de monitor wordt weergegeven, onafhankelijk te wijzigen. Je hoeft alleen maar in de buurt van de pc te zijn. De verandering van resolutie wordt in enkele seconden uitgevoerd. Tegenwoordig kun je de schermresolutie op twee manieren tegelijk aanpassen: via de interface van de videokaart en ook via de interface van het systeem zelf.

Stap 2

De weergaveresolutie wijzigen via de systeeminterface. Deze methode is de eenvoudigste en snelste uit te voeren. Om de schermresolutie op een vergelijkbare manier te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad. Ga dan naar de sectie "Eigenschappen". Er wordt een venster voor u geopend waarin meerdere tabbladen tegelijk worden weergegeven. Hier moet u het tabblad "Opties" openen. In het geopende venster kunt u zelf de meest optimale beeldschermresolutie-instellingen bepalen. Vergeet niet om ze op te slaan nadat u uw wijzigingen heeft aangebracht.

Stap 3

De weergaveresolutie wijzigen via de grafische kaartinterface. Zoek op de taakbalk het pictogram voor uw videokaart. Het wordt weergegeven als de juiste stuurprogramma's op de pc zijn geïnstalleerd. Dubbelklik op dit pictogram met de linkermuisknop. Zoek in het geopende venster de sectie die verantwoordelijk is voor de beeldschermresolutie. Stel de gewenste parameters in en sla de instellingen op.

Aanbevolen: