Services Uitschakelen In Windows XP

Services Uitschakelen In Windows XP
Services Uitschakelen In Windows XP

Video: Services Uitschakelen In Windows XP

Video: Services Uitschakelen In Windows XP
Video: Выживание на Windows XP в 2020 году 2024, Mei
Anonim

Veel Windows-functies zijn geïmplementeerd in de vorm van zogenaamde services - systeemprocessen die door het systeem onzichtbaar voor de gebruiker worden uitgevoerd. Het systeem bevat echter standaard alle services die de gebruiker nodig heeft, wat op computers met onvoldoende stroom vaak tot onredelijke vertragingen leidt.

Services uitschakelen in Windows XP
Services uitschakelen in Windows XP

Bovendien kunnen sommige services, die niet nodig zijn voor de gebruiker om te werken, een aanzienlijke bedreiging vormen, waardoor een aanvaller een systeemkwetsbaarheid kan veroorzaken. Daarom is het in sommige gevallen gewoon nodig om services in Windows XP uit te schakelen.

Voordat u manipulaties met systeemservices uitvoert, raden we u aan de registersleutel [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServiсes] op te slaan. Hiermee kunt u de services snel herstellen naar hun oorspronkelijke staat in geval van storing. Een aantal services is van elkaar afhankelijk, dus het is goed mogelijk dat na het stoppen van sommige services het niet mogelijk is om ze opnieuw te starten. Exporteer de registertak door er met de rechtermuisknop op te klikken en Exporteren te kiezen.

Nu kunt u de module voor servicebeheer starten door services.msc in te typen op de opdrachtregel en te zien welke services u in Windows XP kunt uitschakelen. Het hangt af van welke systeemfuncties de gebruiker nodig heeft in zijn werk en welke pijnloos kunnen worden verlaten.

Elke service heeft een parameter "opstarttype". Als het opstarttype van de service "auto" is, wordt het automatisch door het systeem gestart wanneer Windows wordt gestart. Als het opstarttype wordt gewijzigd in "handmatig", moet de gebruiker de service starten. Wanneer het opstarttype "uitgeschakeld" is, start de service niet handmatig of automatisch.

DHCP Client - Beheert de configuratie van netwerkverbindingen. Als uw computer offline is, zonder netwerken en internet, kunt u deze service uitschakelen.

DNS-client - Vereist voor de Active Directory-adreslijstservice. Als Active Directory niet wordt gebruikt of als er helemaal geen netwerk is, kan deze worden uitgeschakeld.

Machine Debug Manager - gebruikt voor foutopsporing met behulp van Visual Studio-tools, geïnstalleerd met Microsoft Office. Je kan het uitzetten.

MS Software Shadow Copy Provider - gebruikt om schaduwkopieën te beheren die zijn verkregen tijdens de volumeschaduwkopieprocedure. Je kan het uitzetten.

NetMeeting Remote Desktop Sharing - Hiermee krijgt u toegang tot uw bureaublad via NetMeeting. Als u dit programma niet gebruikt, kunt u het uitschakelen.

Plug and Play - Beheert hot-plugging van apparaten op de computer. Het uitschakelen van deze service kan leiden tot systeeminstabiliteit.

Telnet - Met deze service kan een externe gebruiker inloggen en verschillende programma's uitvoeren die Telnet ondersteunen. Als u deze optie niet nodig heeft, kunt u deze service beter uitschakelen.

Windows Audio - bestuurt audio-afspeelapparaten, als de service is uitgeschakeld, werken ze niet meer. Het kan worden uitgeschakeld als u de audiomogelijkheden van uw computer niet gebruikt.

Automatische updates - Hiermee kan het systeem automatisch Windows-updates downloaden en installeren. Indien uitgeschakeld, moet dit handmatig worden gedaan.

Wireless Setup - Biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met draadloze netwerken. Als het niet nodig is, kan de service worden uitgeschakeld.

Web Client - Geeft programma's de mogelijkheid om bestanden die op internet zijn opgeslagen te wijzigen. Als dat niet nodig is, kunt u het uitschakelen.

Upload Manager - Beheert de overdracht van bestanden tussen de server en clients op het lokale netwerk. Kan worden uitgeschakeld als er geen lokaal netwerk is.

Aanbevolen: