Hoe Een Tweede Systeem Van Schijf Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tweede Systeem Van Schijf Te Verwijderen
Hoe Een Tweede Systeem Van Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Een Tweede Systeem Van Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Een Tweede Systeem Van Schijf Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Omwille van het gemak van het werken op een computer, houden veel gebruikers niet één, maar twee of meer besturingssystemen op dezelfde harde schijf. Dit kan handig zijn wanneer u aan de ene werkt en aan de andere speelt, of wanneer u op het systeem moet experimenteren. Het is gemakkelijk om zo'n handige positie van de systemen te creëren - het is voldoende om een andere partitie op te geven bij het installeren van het tweede systeem. Het verwijderen van het overtollige systeem zal iets moeilijker zijn.

Hoe een tweede systeem van schijf te verwijderen
Hoe een tweede systeem van schijf te verwijderen

Noodzakelijk

  • - een computer met twee geïnstalleerde systemen;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Om het tweede systeem van de computerschijf te verwijderen, moet u een aantal instellingen in het besturingssysteem maken. Het belangrijkste is om de volgorde te volgen, zodat er in de toekomst geen problemen zijn met de werking van de computer.

Stap 2

U verwijdert het tweede systeem programmatisch. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Opstarten en herstellen" en klik op de knop "Opties". Om op te starten, selecteert u het besturingssysteem dat u wilt verlaten. Druk vervolgens op de knop "Bewerken" en verwijder de regel die betrekking heeft op het extra besturingssysteem.

Stap 3

Ruim systeembestanden op. Zoek alle mappen waarin het tweede besturingssysteem is geïnstalleerd en verwijder ze. U kunt ook systeembestanden zoals pagefile.sys van de rootpartitie van de schijf verwijderen. Je hebt ze niet meer nodig. Maak je geen zorgen over de onderliggende besturingssysteembestanden. Alleen partities van het besturingssysteem die u niet meer gebruikt, worden verwijderd.

Stap 4

Controleer de links in het register. Druk op de knop "Start", selecteer het item "Uitvoeren". Schrijf in het dialoogvenster "msconfig" en druk op "Enter" op het toetsenbord. Ga naar het tabblad "Opstarten" en klik op de knop "Opstartpaden controleren". Als het hulpprogramma een gebroken pad vindt, verwijdert u dit. Als alle paden werken, kijk dan of er een link is naar het tweede systeem. Zo ja, verwijder deze dan ook.

Stap 5

U overbelast uw computer. Controleer of er een bekende lijst is voor het selecteren van besturingssystemen tijdens het opstarten. Als het besturingssysteem opstart zonder vertragingen of fouten, dan is alles gelukt. Het gemakkelijkste om te doen bij het verwijderen van een onnodig systeem is natuurlijk om de partitie te formatteren waarop het is geïnstalleerd. Het is echter niet altijd mogelijk om de benodigde bestanden voor het opslaan over te brengen en u moet nog steeds de systeempaden herstellen.

Aanbevolen: