Hoe Het Ip Van Een Computer Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ip Van Een Computer Te Bepalen
Hoe Het Ip Van Een Computer Te Bepalen

Video: Hoe Het Ip Van Een Computer Te Bepalen

Video: Hoe Het Ip Van Een Computer Te Bepalen
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, Mei
Anonim

IP is het internetadres van de netwerkkaart van de computer. Elke internetprovider die diensten levert aan een of andere gebruiker, wijst een specifiek IP-adres toe aan de netwerkkaart van zijn computer, die alleen aan deze gebruiker wordt toegewezen en wordt geregistreerd in de database van de provider. Er zijn verschillende manieren om een IP-adres te vinden.

Hoe het ip van een computer te bepalen
Hoe het ip van een computer te bepalen

instructies:

Stap 1

Gebruik een van de internetsites die u kunnen helpen bij het bepalen van het IP-adres van uw computer. Wanneer u een van deze sites bezoekt, verschijnt uw IP-adres direct op het scherm. Sommige sites hebben een iets andere IP-bepalingsprocedure. U wordt gevraagd een link te volgen. Daarna krijgt u uw IP-adres te zien.

Stap 2

Gebruik een zoekmachine die voor u geschikt is om sites te vinden die dergelijke diensten aanbieden. Voer de volgende vraag in de regel in: Hoe vind ik het IP-adres van de computer? Selecteer vervolgens uit de vele resultaten een site en ontdek alle informatie waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 3

Ga naar de eigenschappen van de netwerkverbinding om het IP-adres van de computer te achterhalen. Ga naar het "Start"-knopmenu, selecteer "Configuratiescherm". Er verschijnt een venster op het scherm. Zoek een pictogram met de naam "Netwerkverbindingen" erin. Er wordt een lijst geopend. Selecteer de gewenste verbinding en klik er met de rechtermuisknop op. Er verschijnt een contextmenu.

Stap 4

Selecteer daarin "Eigenschappen". Er verschijnt een venster waarin u uw huidige IP-adres kunt zien, evenals andere informatie over uw internetverbinding. U kunt ook met de rechtermuisknop op het verbindingspictogram op de taakbalk klikken. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Er verschijnt een venster waarin alle informatie over de huidige verbinding wordt weergegeven.

Stap 5

Gebruik de standaardservice van het besturingssysteem om het IP-protocol te detecteren. Om het uit te voeren, gaat u naar het menu Start-knop en selecteert u Uitvoeren. Typ ipconfig in de opdrachtregel en druk vervolgens op Enter. Als de verbinding correct is, moeten de standaardgateway en het IP-adres overeenkomen. Om te controleren of het IP-adres correct is, gaat u naar het menu Start-knop, selecteert u Uitvoeren, voert u routeafdruk in de opdrachtregel in. Er verschijnt een venster met het huidige IP-adres.

Aanbevolen: