Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Bepalen
Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Bepalen

Video: Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Bepalen

Video: Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Bepalen
Video: Wat Is De Resolutie Van Het Oog? 2024, Mei
Anonim

Meestal is de hoeveelheid geheugen van een videokaart interessant voor diegenen die met grafische afbeeldingen werken of van computerspellen houden met texturen en modellen van goede kwaliteit. Er zijn verschillende manieren om de hoeveelheid videokaartgeheugen te bepalen. Gebruik hiervoor een paar richtlijnen.

Hoe het geheugen van een videokaart te bepalen
Hoe het geheugen van een videokaart te bepalen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om erachter te komen hoeveel geheugen een videokaart heeft, is natuurlijk om de benodigde informatie op de verpakking van de door jou gekochte videokaart te lezen.

Stap 2

Een andere manier is om een beetje muiswerk te gebruiken. Om het geheugen van een videokaart te bepalen en de meest volledige informatie te krijgen over alles wat met grafische afbeeldingen op een computer te maken heeft, roept u in het menu "Start" de opdracht "Uitvoeren" op door met de linkermuisknop op de overeenkomstige regel te klikken.

Stap 3

Voer bij de opdrachtprompt de opdracht "dxdiag" in zonder aanhalingstekens en zonder spaties om het DirectX-diagnoseprogramma uit te voeren. Wacht tot de gegevensverzameling is voltooid.

Stap 4

Ga in het venster "DirectX Diagnostic Tool" naar het tabblad "Weergave" door erop te klikken met de linkermuisknop. Als je meerdere monitoren hebt aangesloten, zien de tabbladen er iets anders uit. Voor dubbele monitoren zijn er twee tabbladen: Display 1 en Display 2.

Stap 5

Het tabblad "Beeldscherm" bevat volledige informatie over de geïnstalleerde videokaart en het stuurprogramma. Lees de informatie die u nodig heeft in het veld Apparaat. De gegevens over de hoeveelheid videokaartgeheugen staan in de regel "Totaal geheugen".

Stap 6

Je kunt ook het geheugen van de videokaart bepalen door het bedieningspaneel van de kaart zelf te bellen. Het uiterlijk van bedieningspanelen van verschillende fabrikanten verschilt van elkaar. U kunt het paneel oproepen via het menu "Start". Voer het "Configuratiescherm" in, zoek in de "Andere parameters van het configuratiescherm" het pictogram van het configuratiescherm van uw videokaart en klik erop. Een andere optie is om de map Program Files te openen via de map "My Computer" en daarin het pictogram van het bedieningspaneel van de videokaart te vinden. Zoek het opschrift "Systeeminformatie" of iets dat er in semantische betekenis op lijkt en klik erop met de linkermuisknop.

Aanbevolen: