Hoe Een Foto In Een Foto Te Rangschikken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Foto In Een Foto Te Rangschikken
Hoe Een Foto In Een Foto Te Rangschikken

Video: Hoe Een Foto In Een Foto Te Rangschikken

Video: Hoe Een Foto In Een Foto Te Rangschikken
Video: Hoe kun je het beste foto's sorteren (Lightroom Classic) 2024, Mei
Anonim

Door een foto te bedekken met een achtergrondafbeelding, kunt u niet alleen een prachtig ontworpen foto krijgen, maar ook de indruk die de foto maakt, versterken. Om zo'n collage te maken, moet u de grootte en positie van de foto wijzigen en deze opmaken met behulp van laagstijlen. Al deze bewerkingen kunnen worden uitgevoerd in de grafische editor Photoshop.

Hoe een foto in een foto te rangschikken
Hoe een foto in een foto te rangschikken

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto;
  • - achtergrondafbeelding.

instructies:

Stap 1

U kunt een geschikte afbeelding gebruiken als achtergrond voor een foto. Voor de aankleding van een foto gemaakt tijdens een zomervakantie is een foto met een landschap zonder opvallende details geschikt. Een achtergrond die de tekening van een kind imiteert, geeft de foto een speelse sfeer. Als er geen geschikte afbeeldingen op uw computer staan, kunt u deze zoeken in gratis fotobanken.

Stap 2

Laad de achtergrondafbeelding in Photoshop met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Voeg de momentopname in het afbeeldingsdocument in met behulp van de optie Plaatsen in hetzelfde menu.

Stap 3

Verklein indien nodig het formaat van de foto door de rand rond de randen te schuiven, zodat de achtergrond van onder de foto zichtbaar is. Met hetzelfde frame kunt u de afbeelding draaien. Plaats hiervoor de cursor buiten de randen van het kader, in de buurt van een van de hoeken van de afbeelding. Verander de kanteling van de afbeelding door de linkermuisknop ingedrukt te houden. Druk op de Enter-toets om de transformatie toe te passen.

Stap 4

De momentopname die u in het document hebt ingevoegd met de optie Plaatsen, is een slim object geworden. Als u de mogelijkheid wilt behouden om een reeds ingelijste foto snel te vervangen, laat u de laag in de modus Slim object staan. Als je daar geen zin in hebt, pas dan de optie Converteren naar laag in de groep Slimme objecten van het menu Laag toe op de foto.

Stap 5

Scheid de afbeelding visueel van de achtergrond. Dit kan worden gedaan met behulp van de opties Slagschaduw en Lijn in de groep Laagstijl van het menu Laag. Slagschaduw simuleert de schaduw die de foto op de achtergrondafbeelding werpt. De parameter Hoek past de hoek aan waaronder het licht op het object valt dat de schaduw geeft. Met Afstand kunt u de verschuiving van de schaduw aanpassen, met andere woorden, specificeren hoe ver het gearceerde oppervlak van uw afbeelding verwijderd is. De Spread-waarde bepaalt de hardheid van de schaduwranden en de Grootte bepaalt de grootte.

Stap 6

Gebruik de optie Beroerte om een eenvoudige rand aan de foto toe te voegen. Selecteer het item Binnen in de lijst Positie en pas de grootte van het frame aan in het veld Grootte. U kunt de kleur kiezen door op het kleurvoorbeeld te klikken in de optie-instellingen.

Stap 7

Als de laag met de momentopname een slim object is, kunt u de foto vervangen door een ander bestand met behulp van de optie Inhoud vervangen van de groep Slimme objecten. Slagschaduwen en streken die op de laag worden toegepast, blijven over de hele afbeelding behouden.

Stap 8

Gebruik de optie Opslaan als van het menu Bestand om de versierde afbeelding op te slaan. Als u van plan bent de momentopname later te wijzigen, sla het document dan op in psd-indeling. Een jpg-bestand is geschikt om snel te bekijken en te uploaden naar internet.

Aanbevolen: