Hoe Avr . Te Programmeren

Inhoudsopgave:

Hoe Avr . Te Programmeren
Hoe Avr . Te Programmeren

Video: Hoe Avr . Te Programmeren

Video: Hoe Avr . Te Programmeren
Video: USBasp Programmer Wiring with ATmel Microcontroller 2024, Mei
Anonim

De eenvoudigste manier om te leren hoe u de AVR-serie microcontrollers programmeert, is door het Arduino-hardwareplatform te gebruiken. De softwareschil van dit platform ondersteunt Linux-, Android- en Windows-besturingssystemen.

Hoe avr. te programmeren
Hoe avr. te programmeren

instructies:

Stap 1

Koop een kant-en-klaar Arduino-bord of een van de vele klonen. De kloon zal een andere naam hebben. Bouw desgewenst zelf een van deze klonen met een van de volgende AVR-microcontrollers: ATmega8, ATmega168, ATmega328. Als de computer geen COM-poort heeft, zorg dan voor een USB-COM-converter op het bord, of gebruik een kant-en-klare externe converter. Vergeet in alle gevallen ook de niveau-omzetter niet, aangezien de COM-poorten van computers meestal op 12V werken en de microcontroller 5 of 3, 3 nodig heeft.

Stap 2

Programmeer de microcontroller met speciale Arduino-firmware, als dit in eerste instantie niet werd gedaan (bijvoorbeeld in een afgewerkt bord). U hoeft de firmware maar één keer naar de microcontroller te schrijven, in de toekomst schrijft u de programma's die u ontwikkelt ernaar via USB of COM-poort zonder een programmeur. Ze zullen er bovenop draaien op dezelfde manier als programma's op een computer die bovenop een besturingssysteem draaien.

Stap 3

Als uw computer geen Java Virtual Machine heeft, download en installeer deze dan.

Stap 4

Download en installeer de officiële Arduino IDE. Dit programma, te vinden op de officiële website van het project, is compatibel met zowel originele Arduino-boards als hun onofficiële klonen.

Stap 5

Sluit het bord aan op de computer en pas daarna de stroom erop.

Stap 6

Begin een schelp. Selecteer het bordtype erin. Als het niet origineel is, selecteer dan het bord waarmee het compatibel is. Selecteer ook de poort waarop deze is aangesloten.

Stap 7

Bekijk de voorbeelden die bij de shell zijn geleverd. Ze zijn geschreven in een speciale programmeertaal genaamd Wiring. Probeer ze een voor een naar de microcontroller op het bord te schrijven en voer ze uit.

Stap 8

Probeer na het bekijken van de voorbeelden te beginnen met het schrijven van uw eigen programma's. Rust het bord indien nodig uit met extra randapparatuur. Eenmaal geprogrammeerd, zal het in de toekomst autonoom kunnen werken zonder computer.

Aanbevolen: