Hoe Dvd-video Te Comprimeren

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd-video Te Comprimeren
Hoe Dvd-video Te Comprimeren

Video: Hoe Dvd-video Te Comprimeren

Video: Hoe Dvd-video Te Comprimeren
Video: Video: Bestanden comprimeren, uitpakken en doorsturen 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin het nodig is om video in dvd-formaat te comprimeren. Misschien brandt u veel van deze films op schijven of dumpt u ze op flashstations om ze naar een andere computer over te zetten. Ook ontstaat een dergelijke behoefte bij het downloaden van video's via internet. En als u een videobestand correct comprimeert, neemt de kwaliteit ervan iets af.

Hoe dvd-video te comprimeren
Hoe dvd-video te comprimeren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - DVD Shrink-programma.

instructies:

Stap 1

Voor volgende bewerkingen heeft u DVD Shrink nodig. U kunt het gratis downloaden van internet. U moet een van de meest recente versies van het programma downloaden. DVD Shrink weegt minder dan twee megabyte. Na het downloaden van het programma installeer je het op je harde schijf.

Stap 2

Voer het programma uit. Selecteer Bestanden openen in het hoofdmenu. Het venster "Bladeren naar map" verschijnt. Geef in dit venster het pad naar het videobestand op. Houd er rekening mee dat de video in dvd-formaat moet zijn. Dit programma werkt niet met andere formaten (als je een ander videoformaat kiest, zal er gewoon een fout optreden). Selecteer het gewenste bestand en klik op OK in het bladervenster. Nu moet u in het rechtervenster van het programma de compressieparameters selecteren. Klik in het gedeelte Video op de pijl en selecteer de compressiemodus. U kunt de compressiemodi in detail leren kennen door de programmahelp te bellen (F1-toets). Als u niet elk van de modi in meer detail wilt bestuderen, selecteert u "Automatisch".

Stap 3

De audioregel bevat een lijst met audiotracks. Als u wilt dat het programma een van de audiotracks verwijdert, schakelt u het selectievakje naast deze track uit. Hierdoor wordt het geselecteerde bestand verder gecomprimeerd.

Stap 4

Nadat u alle compressie-opties voor het bestand hebt geselecteerd, selecteert u Back-up op de werkbalk. Klik in de onderste regel van het venster dat verschijnt op Bladeren en geef de map op waarin de gecomprimeerde kopie van het videobestand wordt opgeslagen. Door op de pijl in de buurt van de bovenste regel te klikken, kunt u de gecomprimeerde bestanden op uw harde schijf opslaan door de optie Harde schijf te selecteren, of u kunt het videobestand opslaan in het ISO-beeldbestandsformaat. Kies de optie om het bestand op te slaan dat bij je past. De tweede optie heeft de voorkeur, aangezien de ISO-image van de schijf snel op een gewone optische schijf kan worden gebrand. Wanneer de opties zijn geselecteerd, klikt u op OK. Nadat het compressieproces is voltooid, wordt het videobestand opgeslagen in de geselecteerde map.

Aanbevolen: