Hoe Ide En Sata Harde Schijf Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Ide En Sata Harde Schijf Aan Te Sluiten
Hoe Ide En Sata Harde Schijf Aan Te Sluiten

Video: Hoe Ide En Sata Harde Schijf Aan Te Sluiten

Video: Hoe Ide En Sata Harde Schijf Aan Te Sluiten
Video: IDE SATA SSD + ГИД 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om meerdere interne harde schijven op één systeemeenheid aan te sluiten. Problemen beginnen alleen als deze schijven in verschillende formaten zijn: IDE en SATA.

Hoe ide en sata harde schijf aan te sluiten
Hoe ide en sata harde schijf aan te sluiten

Noodzakelijk

IDE-SATA-adapter

instructies:

Stap 1

Wees niet boos - het is vrij eenvoudig om harde schijven met verschillende formaten op één moederbord aan te sluiten. Verwijder de wanden van de systeemeenheid en onderzoek de poorten op het moederbord.

Stap 2

Het is een feit dat zelfs die moederbordmodellen waarin de belangrijkste harde schijf is aangesloten via een SATA-kanaal vaak IDE-poorten hebben. Meestal zijn er dvd-stations op aangesloten. Zoek deze connectoren.

Stap 3

Als er een schijf op is aangesloten, koppelt u deze los en gebruikt u de gratis lintkabel om een nieuwe harde schijf aan te sluiten.

Stap 4

Als zo'n poort vrij is, koop dan een lintkabel (als die er niet is) en sluit er een harde schijf op aan.

Stap 5

Wees niet ontmoedigd als je moederbord alleen SATA-connectoren of alleen IDE-connectoren bevat. Er zijn speciale connectoren waarmee u harde schijven met alternatieve poorten kunt aansluiten. Koop de benodigde adapter.

Stap 6

Sluit de gekochte connector aan op de lintkabel die van het moederbord komt. Sluit de connector aan op de harde schijf.

Stap 7

Zet uw computer aan. Druk op de Del-toets om het BIOS-menu te openen. Open het menu Prioriteit opstartapparaat. Wijs uw oude harde schijf (waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd) toe als het primaire apparaat bij het opstarten.

Stap 8

Sla uw wijzigingen op door Opslaan en afsluiten te kiezen. Wacht tot het besturingssysteem is geladen. Hoogstwaarschijnlijk zal het automatisch het stuurprogramma voor de nieuwe harde schijf installeren. Controleer na voltooiing of de aangesloten harde schijf werkt.

Aanbevolen: