Hoe Een Poort Op Een Computer Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Poort Op Een Computer Te Openen
Hoe Een Poort Op Een Computer Te Openen

Video: Hoe Een Poort Op Een Computer Te Openen

Video: Hoe Een Poort Op Een Computer Te Openen
Video: How To Open BIOS Settings In Windows 7 2024, April
Anonim

De noodzaak om de geselecteerde poort handmatig te openen op een computer met Windows XP kan worden veroorzaakt door een onjuiste firewallconfiguratie. Er is geen speciale kennis vereist om dit probleem op te lossen, evenals de inzet van aanvullende software.

Hoe een poort op een computer te openen
Hoe een poort op een computer te openen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Netwerkomgeving" om de procedure uit te voeren voor het openen van de geselecteerde poort op een computer met Windows XP. Vouw de link "Netwerktaken" in het linkergedeelte van het toepassingsvenster uit en selecteer de opdracht "Netwerkverbindingen weergeven".

Stap 2

Een alternatieve manier is om het contextmenu van het bureaubladelement "Mijn netwerkomgeving" te openen door met de rechtermuisknop te klikken en het dialoogvenster "Eigenschappen" te selecteren.

Stap 3

Roep het contextmenu van de snelkoppeling op om verbinding te maken met internet door met de rechtermuisknop te klikken en "Eigenschappen" te selecteren. Ga naar het tabblad "Geavanceerd" van het dialoogvenster dat wordt geopend en gebruik de knop "Opties". Houd er rekening mee dat een inactieve knop betekent dat alle poorten op de computer al open zijn in de automatische modus.

Stap 4

Klik op "Toevoegen" om een nieuwe poort te openen en voer de waarde van de gewenste poortnaam in de regel "Beschrijving" in. Typ de waarde 127.0.0.1 in de regel "Naam of IP-adres van de computer …" en voer de gewenste waarde in de regels "Interne poort" en "Externe poort" in. Merk op dat dit in de meeste gevallen dezelfde waarde is.

Stap 5

Geef de gewenste optie op in het gedeelte TCP / UDP en bevestig uw keuze door op de knop OK te klikken. Gebruik de bovenstaande procedure voor elke te openen poort.

Stap 6

In het besturingssysteem Windows Vista wordt een vergelijkbare procedure gebruikt, die voornamelijk verschilt in de namen van items en menusecties: "Start", "Configuratiescherm", "Beveiliging" tabblad, "Windows Firewall", "Geavanceerde instellingen", "Toestemming om programma's uit te voeren …”,“Regels voor inkomende verbindingen”,“Regel maken”en“Poort toevoegen”.

Aanbevolen: