Kopiëren Van Een Voicerecorder

Inhoudsopgave:

Kopiëren Van Een Voicerecorder
Kopiëren Van Een Voicerecorder

Video: Kopiëren Van Een Voicerecorder

Video: Kopiëren Van Een Voicerecorder
Video: How to Choose an Audio Voice Recorder - EVERYTHING You Need to Know 2024, April
Anonim

Nadat u een opname hebt gemaakt met de voicerecorder, moet u deze overzetten naar uw computer. De methode van deze overdracht is afhankelijk van het model van het apparaat. In sommige gevallen duurt het maar enkele ogenblikken en soms duurt het net zo lang als de opname zelf duurde.

Kopiëren van een voicerecorder
Kopiëren van een voicerecorder

instructies:

Stap 1

Om bestanden naar uw computer over te zetten, moet de IC-recorder eerst met de meegeleverde kabel op de USB-poort van de machine worden aangesloten. Schakel indien nodig handmatig naar de computerverbindingsmodus (hoe u dit doet, staat beschreven in de handleiding).

Stap 2

Als het apparaat wordt herkend als een flashstation, brengt u de gegevens ervan over naar de map die u nodig hebt op de harde schijf van uw computer. Dit kan zowel op Linux als op Windows. U kunt aan de hand van de instructies erachter komen in welke map de geluidsbestanden zich in de recorder zelf bevinden.

Stap 3

Als de recorder niet als flashstation wordt herkend, is een speciaal programma vereist. Helaas werkt het mogelijk niet op Linux, zelfs niet met de Wine-emulator. U kunt het programma voor het werken met de voicerecorder downloaden op de website van de fabrikant of op de schijf die op het apparaat is aangesloten.

Stap 4

Verder zijn uw acties afhankelijk van het bestandsformaat. Als de voicerecorder geluid opneemt in een van de gangbare formaten (Vorbis OGG, MP3, WMA), kunt u de opnames beluisteren zonder opnieuw te coderen. Bestanden van het AMR-formaat, als u er geen afspeelprogramma voor heeft, kunt u ernaar luisteren door ze over te zetten naar uw mobiele telefoon. Als het apparaat een speciaal formaat gebruikt dat door de fabrikant is ontwikkeld, moet u een transcoderingsprogramma gebruiken. Het kan ook worden genomen op de website van de fabrikant of op de schijf die aan de recorder is bevestigd. De meeste transcoders werken niet alleen op Windows, maar ook op Linux met een Wine-emulator.

Stap 5

In sommige voicerecorders (met name cassetterecorders) is de mogelijkheid om verbinding te maken met een USB-poort volledig afwezig. Het moet worden aangesloten op de geluidskaart en het dubben duurt lang. Om dit te doen, soldeert u een kabel bestaande uit twee "jack" -stekkers met een diameter van 3,5 millimeter. Verbind hun gelijknamige contacten met elkaar. Om interferentie te voorkomen is het raadzaam de kabel kort te maken, niet langer dan een halve meter. Sluit een van de stekkers aan op de koptelefoonuitgang van de recorder en de andere op de line-in van de geluidskaart.

Stap 6

Start op de computer het mixprogramma (hoe je dit doet hangt af van het besturingssysteem). Zet de line-in in dit programma aan en zet de bijbehorende regelaar op maximum Zet op de recorder het volume op minimum. Start het afspelen en verhoog het volume langzaam totdat vervorming optreedt. Verlaag het daarna iets zodat de vervorming verdwijnt.

Stap 7

Start Audacity op uw computer. Als je Linux hebt geïnstalleerd, heb je het waarschijnlijk al. Windows-gebruikers moeten dit programma downloaden van de volgende site:

Stap 8

Schakel tegelijkertijd het afspelen op de recorder in (als het een cassette is, na het terugspoelen van de cassette naar het begin), en in het Audacity-programma - opnemen. Wanneer het dubben is voltooid, stopt u het afspelen op de recorder en het opnemen op de computer en slaat u het geluidsbestand op.

Aanbevolen: