Hoe In Te Loggen Op De Console

Inhoudsopgave:

Hoe In Te Loggen Op De Console
Hoe In Te Loggen Op De Console

Video: Hoe In Te Loggen Op De Console

Video: Hoe In Te Loggen Op De Console
Video: console kabel gebruiken en configureren 2024, Mei
Anonim

Gewoonlijk hoeft een gebruiker van het Windows-besturingssysteem de console zelden te gebruiken. Desalniettemin doen zich soms situaties voor waarin het precies werkt in de opdrachtregel waarmee u het probleem dat zich heeft voorgedaan het snelst kunt oplossen.

Hoe in te loggen op de console
Hoe in te loggen op de console

instructies:

Stap 1

U kunt de console op ten minste drie manieren betreden. Eerst: Klik op Start - Alle programma's - Accessoires - Opdrachtprompt. Er wordt een klein zwart scherm geopend, dit is de opdrachtregel, het is ook de console. Methode twee: Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren. Voer de opdracht cmd in en klik op OK. En de derde manier, de eenvoudigste: druk op de toetsencombinatie Win + R, het al bekende opdrachtvenster wordt geopend waarin u de opdracht cmd moet invoeren.

Stap 2

Hoe kun je de console gebruiken? In veel assemblages van Windows opent het klikken op de menubalk Uitvoeren een indrukwekkende lijst met mogelijke opdrachten. Als u bijvoorbeeld het hulpprogramma voor het bewerken van het systeemregister wilt oproepen, typt u gewoon de opdracht regedit. Voer msconfig in om de opstartmap en andere systeemconfiguratie-items te zien.

Stap 3

In de praktijk is een van de handigste de opdracht netstat –aon. Voer het in, u ziet een lijst met netwerkverbindingen. Deze opdracht is vooral handig als u vermoedt dat er een Trojaans paard op uw computer aanwezig is. Door bij te houden welke poorten open zijn en welke processen ze openen, kunt u het destructieve programma berekenen.

Stap 4

Let bij het gebruik van de bovenstaande opdracht vooral op de laatste kolom - PID. Dit is de proces-ID en helpt u te begrijpen welke toepassing een bepaalde poort opent. Het poortnummer wordt vermeld na de dubbele punt in de kolom "Lokaal adres". Onthoud de identifier van het verdachte proces en voer vervolgens de taaklijstopdracht in hetzelfde venster in. U ziet een lijst met processen: in de eerste kolom wordt hun naam aangegeven, in de tweede - identifiers. Zoek de vereiste identifier, links ervan staat de naam van het vereiste proces.

Stap 5

Met behulp van de console kunt u informatie over het systeem bekijken door de opdracht systeminfo te typen. Alle informatie wordt weergegeven, beginnend bij de OS-versie en het processortype en eindigend met informatie over de geïnstalleerde updates.

Stap 6

Het is vermeldenswaard dat consolewerk veel wordt gebruikt in het Linux-besturingssysteem. Veel taken zijn er gemakkelijker mee op te lossen dan traditionele applicaties met een gui-interface te gebruiken. De mogelijkheid om in de opdrachtregel te werken is ook een zeker teken van professionaliteit; het is geen toeval dat veel hulpprogramma's voor hackers consoleversies hebben.

Aanbevolen: