Afdrukken Op Meerdere A4-vellen

Inhoudsopgave:

Afdrukken Op Meerdere A4-vellen
Afdrukken Op Meerdere A4-vellen

Video: Afdrukken Op Meerdere A4-vellen

Video: Afdrukken Op Meerdere A4-vellen
Video: Autocad les 3 - Hoe kan ik printen? 2024, Mei
Anonim

U maakt een bestand op uw computer aan dat niet alleen in elektronische vorm, maar ook op papier moet worden opgeslagen. U kunt zowel een tekstdocument als een tekening of foto afdrukken. Maar als het document groot is, niet uit een dozijn pagina's bestaat, zal het afdrukken leiden tot een verspilling van een grote hoeveelheid papier. Er zijn manieren om papier en andere subtiliteiten te besparen bij het afdrukken van grote documenten.

Afdrukken op meerdere A4-vellen
Afdrukken op meerdere A4-vellen

Het is nodig

Printer

instructies:

Stap 1

Voor alle soorten printers: laser, inkjet, dot matrix, voornamelijk A4-papier. Plaats het papier in de lade. Van daaruit wordt het tijdens het afdrukken automatisch naar de printer gevoerd. Hoe bespaar je papier? Hiervoor biedt de printer de optie "Dubbelzijdig afdrukken". Om afdrukken op beide zijden van het vel in te stellen, verzendt u het document om af te drukken niet via het pictogram op de taakbalk, maar via het "Bestand".

Stap 2

Klik op het menu "Bestand", verplaats de cursor naar de opdracht "Afdrukken". Er wordt een ander commando geopend: gewoon "Print" en "Quick Print". Selecteer "Afdrukken". Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u het vakje naast de opdracht "Duplex" moet aanvinken. Klik OK. Het systeem geeft een bericht weer dat u het papier moet verschuiven en op OK moet klikken om op de tweede zijde af te drukken. Voer deze opdracht uit.

Stap 3

Geef in hetzelfde dialoogvenster "Afdrukken" het aantal exemplaren op als u het document niet één keer maar meerdere keren wilt afdrukken, dat wil zeggen meerdere exemplaren afdrukken. Door op het driehoekje naast het betreffende commando te klikken, stelt u het gewenste aantal exemplaren in.

Stap 4

Past een foto of tekening van groot formaat niet op één vel, dan kun je deze ook op A4-papier printen. Dan hoef je alleen nog maar de vellen te lijmen. Om zo'n document af te drukken, opent u eerst het "Voorbeeld". U ziet op hoeveel vellen het document of de afbeelding zich bevindt. Als een deel van de tekening slechts een klein gebied op het vel inneemt, kunnen de randen enigszins worden verschoven.

Stap 5

Verstuur uw document om af te drukken. Lijm vervolgens de vellen aan elkaar. U krijgt een tekening op groot formaat afgedrukt op gewone vellen. Lijm alle vellen voorzichtig zodat er geen fouten zijn, anders bevindt de tekening zich aan alle kanten van de curve en moet u deze opnieuw afdrukken.

Aanbevolen: