Pictogrammen Rangschikken

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Rangschikken
Pictogrammen Rangschikken

Video: Pictogrammen Rangschikken

Video: Pictogrammen Rangschikken
Video: Mac OS X: pictogrammen op het Dock vergroten (Mavericks) 2024, Mei
Anonim

In Windows bevat het bureaublad pictogrammen voor programma's, die in feite hun startsnelkoppelingen zijn. Ze kunnen op verschillende manieren worden gepositioneerd door te slepen en neer te zetten. De mappen tonen ook pictogrammen voor verschillende bestanden. Deze handleiding helpt u de pictogrammen op verschillende manieren te rangschikken.

Bureaubladpictogrammen
Bureaubladpictogrammen

Noodzakelijk

Geïnstalleerd besturingssysteem van de Windows-familie

instructies:

Stap 1

Gebruik de automatische tools van de interface van het besturingssysteem om de orde op uw bureaublad te handhaven. Roep hiervoor het contextmenu op. Klik met de rechtermuisknop in een pictogramvrij gedeelte van het bureaublad.

Contextmenu van een vrij gedeelte van het bureaublad
Contextmenu van een vrij gedeelte van het bureaublad

Stap 2

Zoek in het menu dat verschijnt het item "Pictogrammen schikken". Beweeg je muis erover. Als het extra menu niet verschijnt, moet u op de linkerknop klikken. In het menu dat opent, zijn verschillende opties voor het bestellen van pictogrammen beschikbaar. De items "Naam", "Grootte", "Type" en "Gewijzigd" bepalen de sorteervolgorde. Selecteer de gewenste sorteeroptie - op naam, op grootte, op extensie of op de datum van de aangebrachte wijzigingen. Pictogrammen worden een of meer kolommen vanaf de linkerrand van het bureaublad geplaatst. Alleen die standaard worden niet gesorteerd, zoals Deze computer, Mijn documenten en andere.

Contextmenu
Contextmenu

Stap 3

Selecteer het item "Automatisch". Hierdoor worden de pictogrammen uitgelijnd aan de linkerrand van het bureaublad en wanneer u ze verplaatst, verandert de volgorde in dezelfde kolommen. Als dit niet bij u past, schakelt u het selectievakje "Automatisch" uit.

Stap 4

U kunt een sorteermethode instellen waarbij de pictogrammen geen enkele positie innemen, maar van elkaar worden gefixeerd in periodieke posities die niet dichterbij zijn dan een bepaalde vaste afstand. Dit is vergelijkbaar met het plaatsen van pictogrammen op de knooppunten van een onzichtbaar raster. Gebruik het item "Uitlijnen op raster" om deze sorteermodus te activeren.

Stap 5

U kunt pictogrammen in mappen rangschikken. Het menu "Pictogrammen schikken" wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop te klikken in een vrij gebied van een geopende map. Anders kan het worden opgeroepen vanuit het menu "Beeld", dat zich bovenaan het mapvenster bevindt. Dit menu-item stelt verschillende sets van sorteerregels in - "Paginaminiaturen", "Tegels", "Pictogrammen", "Lijst", "Tabel".

Aanbevolen: