Hoe ADSL Op Een Computer In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe ADSL Op Een Computer In Te Stellen
Hoe ADSL Op Een Computer In Te Stellen

Video: Hoe ADSL Op Een Computer In Te Stellen

Video: Hoe ADSL Op Een Computer In Te Stellen
Video: Come cablare una Rete 4G+ illimitata! Alternativa all'ADSL! 2024, Mei
Anonim

ADSL-internet is nog steeds erg populair vanwege de beschikbaarheid en het verbindingsgemak. Voor de werking ervan is het voldoende om een vaste telefoon en een speciaal apparaat te hebben - een ADSL-modem. De modem kan in twee modi werken: bridge en router. In het eerste geval wordt de verbinding tot stand gebracht op de computer, in het tweede geval worden de login en het wachtwoord geregistreerd in de modem, terwijl de modem zelf de verbinding tot stand brengt. De routermodus is handiger, omdat in dit geval de verbinding automatisch tot stand wordt gebracht en internet naar meerdere computers kan worden gedistribueerd.

Hoe ADSL op een computer in te stellen
Hoe ADSL op een computer in te stellen

Noodzakelijk

Computer, ADSL-modem

instructies:

Stap 1

De modem kan via een kabel of via wifi op een computer worden aangesloten (als de modem zelf deze technologie ondersteunt). De laatste optie heeft de voorkeur omdat er geen extra draden zijn.

Stap 2

Sluit de modem aan op het telefoonnetwerk via de splitter volgens de instructies. Steek vervolgens de stekker in het stopcontact en steek de kabel van de modem in de netwerkkaart van de computer.

Stap 3

Stel nu uw modem in op routermodus. Om dit te doen, plaatst u de schijf die bij de modem is geleverd in het diskettestation en volgt u de instructies van de wizard. In de regel zal de installatiewizard u in de eerste fase vragen om uw provider te selecteren (als deze populair is, moet deze in de lijst verschijnen). Als er geen provider in de lijst met beschikbare voor selectie is, selecteert u "Andere provider" en voert u handmatig de VPI-, VCI- en Encap-instellingen in die aan u zijn gegeven.

Stap 4

Vervolgens verschijnt een venster waarin u de login en het wachtwoord invoert om verbinding te maken met internet. Daarna wordt de wizard afgesloten en wordt de modem geconfigureerd. Om wifi te configureren, gaat u naar de webinterface van de modem en voert u handmatig de netwerksleutel en het wachtwoord in. Soms kunt u hiermee een installatiewizard opgeven.

Stap 5

Stel nu de verbinding in op uw computer. Als de modem via een netwerkkaart op de computer is aangesloten, kan het internet automatisch verschijnen. Zorg er wel voor dat de instellingen voor het TCP / IP-protocol van de netwerkkaart aangeven "Automatisch een IP-adres verkrijgen", "DNS-servers automatisch verkrijgen". Ga hiervoor naar "Configuratiescherm - Netwerkverbindingen", klik op "Local Area Connection" en selecteer "Eigenschappen" en vervolgens - "Internet Protocol TCP-IP".

Stap 6

Soms is het in de eigenschappen van het TCP-IP-protocol nodig om het IP-adres, masker en gateway te registreren, evenals de DNS-server van de provider. Als internet niet automatisch verschijnt, moet u contact opnemen met de technische ondersteuning van uw provider om de instellingen te verduidelijken.

Stap 7

Het configuratieschema voor een wifi-modem is hetzelfde als voor een gewone bedrade modem, met dit verschil dat je, voordat je aan het werk gaat, de stuurprogramma's op de wifi-adapter moet installeren en verbinding moet maken met het draadloze netwerk van de modem. Configureer vervolgens, indien nodig, de draadloze netwerkverbinding op dezelfde manier als hierboven voor de netwerkkaart.

Aanbevolen: