De Datum En Tijd Instellen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

De Datum En Tijd Instellen Op Een Computer
De Datum En Tijd Instellen Op Een Computer

Video: De Datum En Tijd Instellen Op Een Computer

Video: De Datum En Tijd Instellen Op Een Computer
Video: Datum en tijd automatisch instellen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De gebruikelijke klok in de hoek van de monitor maakt nooit fouten als de appletparameters op tijd worden bijgewerkt. U hoeft dit zelden te doen, zodat u de procedure kunt vergeten. Pas in dit geval de algemene regel toe: begin met de knop "Start" en zoek naar "Datum en tijd".

De datum en tijd instellen op een computer
De datum en tijd instellen op een computer

instructies:

Stap 1

Bij installatie op een Windows-besturingssysteem worden de datum- en tijdwaarden ingesteld. Alleen bij storingen is handmatige instelling van de tijd en datum vereist.

Stap 2

Zoek de klok op de werkbalk in de rechterbenedenhoek van de monitor en dubbelklik met de linkermuisknop om het venster Eigenschappen te openen. Datum en tijd . Op het tabblad Datum en tijd ziet u links een kalender en rechts een klok. Selecteer in de kalendervensters de dag, de maand en het jaar. Stel de tijd in het klokvenster in. Klik in de rechterbenedenhoek van het venster op ok.

Stap 3

Als de computerklok is uitgevallen vanwege een verandering in tijdzones, wordt de juiste tijd op uw computer alleen opgeslagen totdat er verbinding is met internet. Wanneer u online gaat, wordt de door u aangebrachte wijziging "gecorrigeerd" om de wijziging in tijdzones weer te geven. Om dit te voorkomen, gaat u naar het tabblad "Tijdzone" en zoekt u uw regio in de directory. U hebt nu de bijgewerkte tijdzonewaarde ingesteld. Schakel het selectievakje "Automatische zomertijd en terug" uit, de tijdoverdrachten worden geannuleerd. Klik onderaan het venster op ok.

Stap 4

Klik op het tabblad Internettijd. Vink het vakje aan naast "Synchroniseren met een internettijdserver". Klik op de opdracht Nu bijwerken naast het venster, wacht tot de bewerking is voltooid en klik op OK.

Stap 5

Als uw computer Linux gebruikt, om de tijd en datum in te stellen door te dubbelklikken met de rechtermuisknop op de applet "Klok", opent u het parametervenster. Stel de juiste tijd en datum in. Druk op het opschrift "Systeemtijd instellen" en gebruik het voorgestelde hulpprogramma.

Aanbevolen: