Hoe Voetnoten In Een Scriptie Te Rangschikken

Inhoudsopgave:

Hoe Voetnoten In Een Scriptie Te Rangschikken
Hoe Voetnoten In Een Scriptie Te Rangschikken

Video: Hoe Voetnoten In Een Scriptie Te Rangschikken

Video: Hoe Voetnoten In Een Scriptie Te Rangschikken
Video: Voetnoten maken in Word 2024, Mei
Anonim

Voetnoten zijn verplichte aanduidingen van bronnen van materialen die in wetenschappelijk werk worden gebruikt of verduidelijkingen in de tekst. Hun registratie vereist naleving van speciale vereisten die zijn uiteengezet door de Russische wetgeving, evenals door een of andere onderwijsinstelling.

Hoe voetnoten in een scriptie te rangschikken
Hoe voetnoten in een scriptie te rangschikken

instructies:

Stap 1

Gebruik het volledige beschrijvingsformaat voor een boek dat voor het eerst in de tekst wordt genoemd. In dit geval moet u eerst de achternaam van de auteur vermelden en vervolgens de initialen. Schrijf vervolgens de volledige titel van het boek, die onder de omslag staat vermeld. Schrijf de stad waar het boek is gepubliceerd, na een punt, met een streepje. Geef de naam van de stad volledig aan, behalve de algemeen aanvaarde afkortingen als "M". (Moskou), "SPb." (St. Petersburg), "L." (Leningrad). Dit wordt gevolgd door het jaar van publicatie, het totale aantal pagina's of pagina's waaruit de informatie voor bronvermelding is gehaald. Als gevolg hiervan zal het record er ongeveer zo uitzien: "Ivanov A. V. Economie van Rusland. - M., 1989. Z. 15-16".

Stap 2

Begin een voetnoot met de titel van het werk als er geen auteurs worden vermeld, of als de publicatie een verzameling is van meerdere werken. Schrijf vervolgens door middel van een schuine streep de samenstelling van de redactieraad op, als die bekend is: “Algemene wetten van de natuurkunde / red. A. A. Orlov en S. S. Borisov. - M., 1990. S. 86 . Als u een voetnoot wilt plaatsen bij een uitgave van een tijdschrift of krant, schrijft u na vermelding van de plaats en het jaar van uitgave het uitgavenummer.

Stap 3

Houd rekening met aanvullende overwegingen bij het koppelen. Zo wordt de auteursnaam uit een bron in een vreemde taal voluit geschreven, niet in initialen. Als er een officiële Russische vertaling van de naam is, vermeld deze dan a.u.b. tussen haakjes. Besteed ook speciale aandacht aan de aanduiding van internetbronnen. Er zijn geen uniforme normen voor hun registratie, dus vraag hiernaar bij je onderwijsinstelling.

Aanbevolen: