De Monitor Gaat Uit - Hoe Kom Je Erachter Wat De Reden Is?

Inhoudsopgave:

De Monitor Gaat Uit - Hoe Kom Je Erachter Wat De Reden Is?
De Monitor Gaat Uit - Hoe Kom Je Erachter Wat De Reden Is?

Video: De Monitor Gaat Uit - Hoe Kom Je Erachter Wat De Reden Is?

Video: De Monitor Gaat Uit - Hoe Kom Je Erachter Wat De Reden Is?
Video: Beïnvloeden kun je leren, wij leggen uit hoe! 2024, April
Anonim

Soms, terwijl de computer draait, wordt de monitor spontaan uitgeschakeld. De redenen voor het afsluiten kunnen een technische storing van de videokaart en monitor zijn, of de instellingen van het besturingssysteem.

https://file.mobilmusic.ru/88/c3/3d/471949
https://file.mobilmusic.ru/88/c3/3d/471949

Instellingen besturingssysteem

Sinds de dagen van monitoren met een kathodestraalbuis, was deze bedoeld om het scherm automatisch uit te schakelen na een tijdje van inactiviteit van het systeem. Dit was nodig zodat de fosfor van de kinescoop niet doorbrandde onder invloed van elektronen. LCD-monitoren zijn niet onderhevig aan burn-out, maar het scherm wordt gedimd om energie te besparen.

U kunt de onderdrukkingstijd van het scherm zelf wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en selecteer de opdracht "Eigenschappen" in het contextmenu. Ga naar het tabblad "Screensaver" en klik op "Energie" in het gedeelte "Energiebesparing". Geef in de vervolgkeuzelijst "Beeldscherm uit" de tijd van inactiviteit op waarna de monitor wordt uitgeschakeld.

technische problemen

Als de monitor uitschakelt tijdens "zware" games of bij het werken met 3D-graphics, kan er een probleem zijn met de videokaart, vooral als er kleine artefacten op het scherm verschijnen, zoals dode pixels. Koppel de systeemeenheid los van de voeding, verwijder het zijpaneel en verwijder voorzichtig de videokaart uit de sleuf. Als er een ventilator op de kaart zit, blaas deze dan uit met een stofzuiger. Veeg de connector van de videokaart schoon met een gum om oxiden te verwijderen. Steek de kaart voorzichtig in de sleuf en test de werking van de monitor.

Probeer de interfacekabel van de monitor naar de systeemeenheid te vervangen - de storing kan ook leiden tot verbroken verbindingen. Steek de kabel stevig in het stopcontact, omdat slecht contact problemen kan veroorzaken. Sluit de monitor alleen aan op de systeemeenheid als de stroom is uitgeschakeld.

Moderne videokaarten verbruiken veel stroom. Uw PSU kan de belasting mogelijk niet aan, vooral niet als deze ouder is dan 3 jaar. Vervang de voeding door een krachtigere of controleer de werking van de videokaart op een andere computer met een duidelijk sterkere voeding. Kijk met behulp van het Everest-programma of iets dergelijks naar de temperatuur van de componenten in de systeemeenheid - misschien vindt uitschakeling plaats als gevolg van oververhitting.

Download het nieuwe stuurprogramma van de website van de fabrikant van de videokaart en installeer het. Als de trips aanhouden, probeert u de monitor op een andere computer aan te sluiten om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Als het scherm vervaagt, probeer dan de monitor meerdere keren aan/uit te zetten met de aan/uit-knop. Als de afbeelding verschijnt, is het mogelijk dat de oorzaak van het probleem in het stroomcircuit meestal een droge of gezwollen condensator is. Deze techniek zal niet helpen als de achtergrondverlichtingslampen of de monitormatrix defect zijn.

Aanbevolen: